Doorgaan naar hoofdcontent

Even pauze & patroon van kleine ezel

Komende week ga ik lekker even op vakantie. Dus even geen berichtjes lezen en plaatsen en geen e-mailtjes beantwoorden... Even lekker ontspannen met een goed boek, een lekker haakwerk (een patroon haken, i.p.v. zelf ontwerpen) en hopelijk nog een beetje sneeuw.

In de vakantie gaan er altijd knuffels mee - sommige zijn gehaakt, andere gewoon gekocht. Eén speciale knuffel heb ik al eens eerder over verteld. De donderknuffel van ons meisje.

Wat is een donderknuffel? Een knuffel die je troost biedt als het gaat onweren, of als je bang bent. Een troostknuffel dus. En deze zomer - ja, het patroon lag al even op de plank - hadden we deze knuffel weer eens vergeten. Dom! Want ook al ga je op vakantie in Nederland, in de zomer eindigt de dag vaak met onweer. Dus meisje over de toeren.

Dus moest mama met spoed nog een keer een donderknuffel haken. Dit heb ik al eerder gedaan dit jaar. Volgens mij in februari 2013...  Toen omdat de oude aan vervanging toe was. De licht blauwe grote is de oudste knuffel. De donker blauwe de nieuwe van februari 2013. Maar omdat ik niet zoveel katoen mee had op deze zomervakantie en het snel af moest zijn.... is het een mini variant geworden. Dochterlief gaf nog enkele instructies, want het ezeltje moest dit keer grote oren hebben, en helemaal blauw zijn. Net als Ioor, van Winnie de Pooh. Dus dit is het resultaat.
In één avondje te haken... als je een beetje doorzet en op tijd begint natuurlijk... hi hi.
En de angsten? Die waren nu over. Een tevreden kind. Heerlijk, kan ze rustig slapen.

Ook de kleine ezel haken? Of liever de grote?
De grote ezel is afgeleid van een eenhoorn patroon. Die is gratis te downloaden. Het verschil is dat ik de oren groter heb gemaakt. Namelijk R8 - 14: 16v. En de neusgaten heb ik ook achterwege gelaten (net als de hoorn natuurlijk)
Het patroon is Engels. Ik hoop dat dat geen probleem is voor jullie.
Hier de link naar het grote patroon

De kleine ezel is mijn eigen ontwerp. En omdat ik in de vakantie een beperkt aantal oogjes mee had (die waren te groot), heb ik geen veiligheidsoogjes gebruikt. Maar een oogje erop geborduurd.
Wil je de kleine ezel haken? Download het patroon hieronder.

Patroon Kleine ezel - pdf


Hopelijk heeft jullie kind er net zoveel troost aan als die van mij!

Na mijn vakantie (eind februari) ben ik weer terug met het patroon van Pearle - de walvis. Die is uitgebreid test en er zijn prachtige creaties gemaakt!
En een nieuwe Haak Samen. Dus wil je ook een patroon testen? Kom dan eind van deze maand even terug!

Hartelijke groet aan al mijn volgers en lezers.
Heel erg bedankt voor alle reacties op mijn blog en patronen.
Jullie blijven mij inspireren om verder te haken! Dank.

AmiFanReacties

 1. Leuk verhaal.
  Ik had nog nooit gehoord van een donderknuffel maar nu vind ik toch dat ik er ook eentje moet maken. Waarschijnlijk wordt het de grote ezel (als ik aan de Engelse beschrijving uit kan natuurlijk ;))
  Geniet van je vakantie en tot eind februari dan maar :D

  Groetjes Elisa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je vast loopt in het engels, mail je me maar... krijg je wel na mijn vakantie reactie... maar ik denk dat je dat prima gaat lukken! groet AmiFan

   Verwijderen
 2. Hopelijk heb je een fijne vakantie. Geniet er maar lekker van.
  De ezeltjes zien er echt leuk uit. Een kleine verandering in het patroon maakt al zo'n verschil. Voor kinderen altijd handig om twee exemplaren van hun lievelingsknuffel te maken.
  Dank je voor het patroon voor het kleine ezeltje.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb jouw ezeltjes bekeken en die zien er erg mooi.
  Op dit moment weet ik even niet wat ik moet maken maar zie jouw ezeltjes en die zien er top uit.
  groetjes martina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leukerds, had zo iets nog niet eerder gezien!
  Mooi ;-)
  Kom gerust weer linken op ikblogjijblogt!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan

Populaire posts van deze blog

Patroon Konijn Suusje

En ja.... de laatste voor de zomervakantie... Suusje het konijn is ook klaar. Met dank aan Mariëlle en Saskia die deze schat hebben getest. En hun resultaat mag er ook zijn! Mariëlle heeft er zelfs een jurkje bij ontworpen die ik in het patroon heb toegevoegd. Leuk om te zien hoe anders Suusje wordt als het met gewoon glad katoen wordt gehaakt. Net zo schattig! Dames, dank voor het testen. en wil jij nu ook aan de slag? Dat kan.....  hier is het patroon .

Blue monkey patroon

Wat is dit nu? Een monster? Je zou het bijna denken... Nicole ging met mijn patroon aan de haak.... en testte Blue monkey op geheel eigen wijze. Resultaat... en monsteraapje. Nog een duistere foto erbij... en brrrrrr Maar er zijn nog veel meer prachtige aapjes gehaakt.  Sommige met lange haren. En sommigen hebben een gladde huid of zelfs een truitje gekregen. De tip van Margaret om de steek die ik gebruikte voor het neusje op het gehele aapje toe te passen vind in erg geslaagd.  Eliza, Margaret, Nicole, Rita, Dominique en Marielle bedankt voor het testen!     Ik ben super blij en verrast met het resultaat. Dat dit uit mijn patroon te halen is! Geweldig! Blue Monkey is er ondersteboven van! Wil je ook je eigen variant maken? Dat kan, het patroon van het aapje is nu te downloaden En denk je nog even aan de GIVE AWAY? Nog 1 week te gaan

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013. Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website: http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/ We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur. R1: 6v in magic cirkel (oranje) cute-amigurumi.blogspot.nl R2: *2v in v* 6x (12) (oranje) R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje) R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje) R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje) R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje) R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje) R8-14: 42v (oranje) R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje) R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje) R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje) Deels opvulle