maandag 10 februari 2014

Even pauze & patroon van kleine ezel

Komende week ga ik lekker even op vakantie. Dus even geen berichtjes lezen en plaatsen en geen e-mailtjes beantwoorden... Even lekker ontspannen met een goed boek, een lekker haakwerk (een patroon haken, i.p.v. zelf ontwerpen) en hopelijk nog een beetje sneeuw.

In de vakantie gaan er altijd knuffels mee - sommige zijn gehaakt, andere gewoon gekocht. Eén speciale knuffel heb ik al eens eerder over verteld. De donderknuffel van ons meisje.

Wat is een donderknuffel? Een knuffel die je troost biedt als het gaat onweren, of als je bang bent. Een troostknuffel dus. En deze zomer - ja, het patroon lag al even op de plank - hadden we deze knuffel weer eens vergeten. Dom! Want ook al ga je op vakantie in Nederland, in de zomer eindigt de dag vaak met onweer. Dus meisje over de toeren.

Dus moest mama met spoed nog een keer een donderknuffel haken. Dit heb ik al eerder gedaan dit jaar. Volgens mij in februari 2013...  Toen omdat de oude aan vervanging toe was. De licht blauwe grote is de oudste knuffel. De donker blauwe de nieuwe van februari 2013. Maar omdat ik niet zoveel katoen mee had op deze zomervakantie en het snel af moest zijn.... is het een mini variant geworden. Dochterlief gaf nog enkele instructies, want het ezeltje moest dit keer grote oren hebben, en helemaal blauw zijn. Net als Ioor, van Winnie de Pooh. Dus dit is het resultaat.
In één avondje te haken... als je een beetje doorzet en op tijd begint natuurlijk... hi hi.
En de angsten? Die waren nu over. Een tevreden kind. Heerlijk, kan ze rustig slapen.

Ook de kleine ezel haken? Of liever de grote?
De grote ezel is afgeleid van een eenhoorn patroon. Die is gratis te downloaden. Het verschil is dat ik de oren groter heb gemaakt. Namelijk R8 - 14: 16v. En de neusgaten heb ik ook achterwege gelaten (net als de hoorn natuurlijk)
Het patroon is Engels. Ik hoop dat dat geen probleem is voor jullie.
Hier de link naar het grote patroon

De kleine ezel is mijn eigen ontwerp. En omdat ik in de vakantie een beperkt aantal oogjes mee had (die waren te groot), heb ik geen veiligheidsoogjes gebruikt. Maar een oogje erop geborduurd.
Wil je de kleine ezel haken? Download het patroon hieronder.

Patroon Kleine ezel - pdf


Hopelijk heeft jullie kind er net zoveel troost aan als die van mij!

Na mijn vakantie (eind februari) ben ik weer terug met het patroon van Pearle - de walvis. Die is uitgebreid test en er zijn prachtige creaties gemaakt!
En een nieuwe Haak Samen. Dus wil je ook een patroon testen? Kom dan eind van deze maand even terug!

Hartelijke groet aan al mijn volgers en lezers.
Heel erg bedankt voor alle reacties op mijn blog en patronen.
Jullie blijven mij inspireren om verder te haken! Dank.

AmiFan5 opmerkingen:

 1. Leuk verhaal.
  Ik had nog nooit gehoord van een donderknuffel maar nu vind ik toch dat ik er ook eentje moet maken. Waarschijnlijk wordt het de grote ezel (als ik aan de Engelse beschrijving uit kan natuurlijk ;))
  Geniet van je vakantie en tot eind februari dan maar :D

  Groetjes Elisa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je vast loopt in het engels, mail je me maar... krijg je wel na mijn vakantie reactie... maar ik denk dat je dat prima gaat lukken! groet AmiFan

   Verwijderen
 2. Hopelijk heb je een fijne vakantie. Geniet er maar lekker van.
  De ezeltjes zien er echt leuk uit. Een kleine verandering in het patroon maakt al zo'n verschil. Voor kinderen altijd handig om twee exemplaren van hun lievelingsknuffel te maken.
  Dank je voor het patroon voor het kleine ezeltje.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb jouw ezeltjes bekeken en die zien er erg mooi.
  Op dit moment weet ik even niet wat ik moet maken maar zie jouw ezeltjes en die zien er top uit.
  groetjes martina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leukerds, had zo iets nog niet eerder gezien!
  Mooi ;-)
  Kom gerust weer linken op ikblogjijblogt!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan