vrijdag 20 december 2013

Winkelmuntje bewaren? 2 mini - portemonneetjes


Dit weekend een creatie die ik speciaal voor Margeret heb ontworpen.
Op haar blog: http://amberscreaties.blogspot.nl/ daagde ze ons uit iets te bedenken voor deze mini beugeltjes voor een portemonee - sleutelhanger.
Deze beugeltjes zijn echt super klein. Er past net 50 ct. in.
Ik  heb die uitdaging opgepakt door twee portemonneetjes te haken. 
Ik riep direct: African Flower. Maar bij ontvangs van de bleek de portemoneetjes heel klein... dus moest ik het patroon iets aan passen. Maar het is gelukt. Het tweede beugeltje werd een viooltje. Dus twee bloemen, als mini-portemonnee
 
 

Ook zo'n fan van African Flowers haken? Je kan er de leukste dingen mee maken.
 Dus nu het wel bekende patroon, maar dan voor een kleine beugel portemonnee.
Nodig: kleuren die je wilt gebruiken. Ik heb gekozen voor wit, donderblauw, lichtblauw en zwart. Gezien de grootte van de beugel, gekozen voor dunne draad en haaknaald 1,0
Hoe haak je een African Flower?
Rij 1 - Wit - Haak 5 lossen en maak een ring met een halve vaste in de eerste losse.
Rij2 - Wit - Haak 3 lossen (=1e stokje) 1 stokje in de ring, (1 losse, 2 stokjes in ring) 5x, 1 losse, eindig met een halve vaste boven in het 1e stokje. Je hebt dan 6x 2 stokjes met lossen er tussen. Hecht af.
 
Rij 3 - donker blauw - hecht een nieuwe kleur aan bij een losse van de vorige toer. Haak 3 lossen, (1 stokje, 1 losse, 2 stokjes ) in de losse. In iedere volgende losse (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) Eindig met een halve vaste boven in het eerste stokje.
 
Rij 4 - donker blauw - ga met halve vasten naar de eerste losse tussen de stokjes. Haak 7 stokjes in elk losse van de vorige toer. Eindig met een halve vaste boven in het eerste stokje. Hecht af.
 
Rij 5 - licht blauw - hecht een nieuwe kleur aan en haak 1 vaste in elk stokje van de vorige toer + tussen het 7e en 1e stokje van de waaiertjes een stokje haken, waarbij je insteekt onder de opening ven de 3e toer. zodat je een bloemblaadje vormt aan de voorkant.
Hecht af.
 
Maak 2 bloemen.
Rij 6: leg de twee bloemen op elkaar. Hechte een nieuwe kleur aan - zwart - aan en haak beide bloemen aan elkaar met 1v in twee bloemen tot de helft. Haak daarna aan de bovenkant van elke bloem - let op , hou de bloemen los van elkaar! om te voorkomen dat je er niets meer in kunt doen. - een stokje in elke vaste van de vorige toer.
 
Hecht af laat een lange draad haren. Maak het beugeltje vast aan de stokjes die je net hebt gehaakt.
 
 

Het viooltje als beugel portemonnee heeft als basis het patroon van  Carola Wijma.
Deze is - wel in het engels - gratis te downloaden op raverly

Het enige wat ik extra heb gedaan is om het grootste blaadje (waar de beugel komt te zitten) 1 rij met vasten extra er bovenop heb gezet. Dus overal 1 v in elke v.

Daarna de twee exemplaren op elkaar leggen en de onderkant dicht borduren. En tot slot de beugel er aan vast maken.
En klaar is je beugel viooltje.
 
Hartelijke groet AmiFan
 

4 opmerkingen:

 1. Ze zijn en blijven origineel, jouw kleine bloemenbeugelportemonneetjes. Ik denk dat ik de African flower net iets mooier vindt, omdat dit helemaal jouw eigen idee en patroon is. En je kunt met de kleuren alle kanten op.

  Even een vraagje: vandaag mail ik het tweede patroontje naar de deelnemers van de wedstrijd. Van jou heb ik geen toestemming ontvangen voor deze mails. Klopt dat? Wil je toch de patroontjes per mail ontvangen dan hoor ik dat graag nog even per e-mail.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Margaret, ik heb je mijn toestemming opnieuw gemaild.

   Verwijderen
 2. Wat leuk zeg maar wat een gepriegel. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan