Doorgaan naar hoofdcontent

Miauw de kat - sleutelhanger


Dit keer een klein sleutelhanger. Ik heb haar Miauw genoemd.
Een klein patroontje.  Bedacht toen ik bezig was met de lapjeskat voor Renske. Die schiet trouwens lekker op. Ben nu het patroon aan het controleren. Ik denk dat dat de volgende haak samen gaat worden.

Miauw is in één avondje te maken. Mits je de wol / katoen in huis hebt, natuurlijk. 
Ik heb speciaal katoen gebruikt. Lanas Stop. Dit is mooi harig (de blogvolgers kennen het wel van het eekhoorntje) Daar gebruikte ik het voor de staart. Dit is de gevlekte variant. Lynx heet het.
Dit keer ga ik ook iets nieuws proberen. In plaats van het patroon hier helemaal uittypen, geef ik de link vrij naar mijn Raverly account.

Al heel lang ben ik volger van Raverly. Prachtige gratis patronen zijn er te vinden. Genoeg inspiratie. Maar sinds een half jaar zet ik er ook zelf patronen op, soms zelfs ook in het Engels.
Eerst maakte ik een link naar mijn blog. Maar sinds kort plaats ik een pdf  met het patroon. 
dus daarom kunnen jullie de patronen nu gewoon downloaden. 
Dat lijkt mij een stuk gemakkelijker, dan kopiëren, in "word" plakken en dan weer opslaan.

Wil je Miauw haken? En in pdf downloaden? Klik hier

Heb je hier problemen mee, lukt het niet, of bevalt het niet. Laat het dan even weten.

groet AmiFan

Reacties

 1. Reacties
  1. Haak wat lastig maar dat doet al dat mohair gedoe... maar het resultaat is prachtig.

   Verwijderen
 2. Dit garen kende ik nog niet. Ik ga na oud en nieuw eens kijken of het bij mij in de buurt te koop is.
  Jouw kleine katje blijft leuk. Mooi dat je jouw patronen op Ravelry deelt met een PDF. Met PDF's werken is voor mij een wens voor 2014. Heb je een tip hoe of waar ik dat kan regelen? Dan hoor ik dat graag (in een mailtje).

  Ik wens je een goede en veilige jaarwisseling, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal je mailen... dank voor je berichtje

   Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan

Populaire posts van deze blog

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013.

Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website:
http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/

We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur.

R1: 6v in magic cirkel (oranje)
R2: *2v in v* 6x (12) (oranje)
R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje)
R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje)
R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje)
R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje)
R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje)
R8-14: 42v (oranje)
R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje)
R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje)
R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje)
Deels opvullen. Hier begint de slurf
Als je een veiligheidsoogje wilt …

Little pony

Zoals beloofd.... vandaag weer een nieuw patroon. Niet door mij bedacht dit keer. Ik ben erg druk met mijn eigen nieuwe patronen te controleren en invoeren op mijn blog. Dus eerst nog één uit mijn 'oude' doos... (ik had deze al voor de zomer af namelijk.) Volgende week komt er een lief patroontje van mijn eigen hand.

Al heel lang stond de Little Pony op mijn verlanglijstje.  En toen kwam ik op http://knitoneawesome.blogspot.co.uk een prachtig patroon tegen. Op facebook staat er al een Nederlandstalig patroon, met haar toestemming. Dit is de grote pony. Ik heb de kleine pony gekozen. Ik heb contact gezocht met de blogger en heb toestemming om haar prachtige patroon in het Nederlands online te zetten.

Ik heb een witte pony gehaakt, en de manen en staart gemaakt van wol. Dit heb ik gedaan met een breiring (soort van punniken). Maar je kan het ook haken of draden vastzetten zoals op de Engelse site. Daar maken ze de ogen met vilt.  Ik heb gekozen voor het borduren van de ogen, me…

Blue monkey patroon

Wat is dit nu? Een monster? Je zou het bijna denken... Nicole ging met mijn patroon aan de haak.... en testte Blue monkey op geheel eigen wijze. Resultaat... en monsteraapje. Nog een duistere foto erbij... en brrrrrr
Maar er zijn nog veel meer prachtige aapjes gehaakt.  Sommige met lange haren. En sommigen hebben een gladde huid of zelfs een truitje gekregen. De tip van Margaret om de steek die ik gebruikte voor het neusje op het gehele aapje toe te passen vind in erg geslaagd.  Eliza, Margaret, Nicole, Rita, Dominique en Marielle bedankt voor het testen!

Ik ben super blij en verrast met het resultaat. Dat dit uit mijn patroon te halen is! Geweldig! Blue Monkey is er ondersteboven van! Wil je ook je eigen variant maken? Dat kan, het patroon van het aapje is nu te downloaden
En denk je nog even aan de GIVE AWAY? Nog 1 week te gaan