Doorgaan naar hoofdcontent

Wasknijper (6) gestreepte muis

Ook dit patroon is ontworpen door mijzelf.
Soms ben ik aan het zoeken op Pinterest of op google en kom ik leuke foto's tegen.
 Zo ook dit muisje.
Deze zag ik ergens op een Russische site en het inspireerde mij direct om hiervan een wasknijperbeestje te haken.
Officieel is het een gewoon muisje
Ik heb het veranderd zodat er een wasknijper in kan.
 Ik heb geen origineel patroon gebruikt.
Dit is puur van een plaatje nahaken en aanpassen
 


Pootjes
Begin met de kleur paars.

R1: 6v in magic cirkel
R2: *2v in v* herhaal 6x
R3-4: 12v
R5-8: roze 12v
R9-10: paars 12v
R11-12: roze 12v
Haak er twee, leg ze naast elkaar en haak met roze verder.
R13: roze, 20v
R14-17: 20v
R18-20: paars 20v
R21-22: roze 20v
R23: paars 20v
R24-27: roze 20v
R28: *min* herhaal 10x (10)
R29: *min* herhaal 5x (5)

Oren
Haak er één roze en één paars
R1: 4v in magic cirkel
R2: *2v in v* herhaal 4x (8)
R3: *2v in v, v* herhaal 4x (12)
R4-5: 12v
R6: dubbelvouwen en met 6v samen haken. NIET opvullen.

Zet de oren aan de bovenkant van de wasknijper vast.

Ogen
6 lossen, de 6e losse is een keer losse. Haak nu rondom de vasten, met in de 5e losse 2v in deze steek en ook aan het eind (10)
Herhaal nog een keer rondom (12)
12v.
Licht opvullen met vulling en vast zetten op hoofd.

Afwerken
Borduur een zwarte streep in het midden van het oog zodat je twee ogen krijgt. Plaats een twee kraaltjes op deze ogen.
Een neus en mondje borduren onder de ogen, met zwart draad.

Borduur evt. ook twee armpjes, langs de wasknijper. of steek met draad iets in, waardoor het lijkt of ze armpjes hebben. Ik heb gekozen voor de kleur van het lijfje (paars)

En klaar  is de muis.
Morgen het  parkietje.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Patroon Konijn Suusje

En ja.... de laatste voor de zomervakantie... Suusje het konijn is ook klaar. Met dank aan Mariëlle en Saskia die deze schat hebben getest. En hun resultaat mag er ook zijn! Mariëlle heeft er zelfs een jurkje bij ontworpen die ik in het patroon heb toegevoegd. Leuk om te zien hoe anders Suusje wordt als het met gewoon glad katoen wordt gehaakt. Net zo schattig! Dames, dank voor het testen. en wil jij nu ook aan de slag? Dat kan.....  hier is het patroon .

Blue monkey patroon

Wat is dit nu? Een monster? Je zou het bijna denken... Nicole ging met mijn patroon aan de haak.... en testte Blue monkey op geheel eigen wijze. Resultaat... en monsteraapje. Nog een duistere foto erbij... en brrrrrr Maar er zijn nog veel meer prachtige aapjes gehaakt.  Sommige met lange haren. En sommigen hebben een gladde huid of zelfs een truitje gekregen. De tip van Margaret om de steek die ik gebruikte voor het neusje op het gehele aapje toe te passen vind in erg geslaagd.  Eliza, Margaret, Nicole, Rita, Dominique en Marielle bedankt voor het testen!     Ik ben super blij en verrast met het resultaat. Dat dit uit mijn patroon te halen is! Geweldig! Blue Monkey is er ondersteboven van! Wil je ook je eigen variant maken? Dat kan, het patroon van het aapje is nu te downloaden En denk je nog even aan de GIVE AWAY? Nog 1 week te gaan

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013. Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website: http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/ We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur. R1: 6v in magic cirkel (oranje) cute-amigurumi.blogspot.nl R2: *2v in v* 6x (12) (oranje) R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje) R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje) R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje) R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje) R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje) R8-14: 42v (oranje) R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje) R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje) R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje) Deels opvulle