Doorgaan naar hoofdcontent

Even iets anders tussen door!!!

Tja, zal ik een wasknijper doen... of jullie verwijzen naar mijn collega bloggers, met ideeën...
Dan toch maar dit laatste. Die wasknijper kikker moet dan maar even een dagje wachten.
 
Want twee blogs volg ik al geruime tijd. En ik heb er ook wel eens patronen van mogen vertalen (denk aan het bijen meisje en de leuke poppetjes... ) of heb ik al eerder naar verwezen. Maar dit keer zijn ze beide al in kerst sfeer. Schattige beren kan je vinden bij Tales soft twisted fibers.
 
Wel engels, maar oh zo leuk
 
 
 
Mijn andere favoriete blog is amigurumibb's blog. Je weet wel, die van de smurfen.
En zij heeft de meest fantastische kerstballen gemaakt! Zo leuk... dat ik direct zin heb om dit te gaan maken... maar ja... eerst die wasknijpers af... dus gelukkig heb ik daarna nog een maand of twee om ze te maken. Maar omdat niet iedereen even snel haakt... nu alvast ook link naar haar prachtige creaties.


 
Schitterende creaties toch??? Je hebt gewoon zin in sneeuw en kerst....
Morgen gaan we echt weer verder met de wasknijpers.. maar dit moest echt even tussendoor!!!!
groet AmiFan
 

Reacties

  1. Wat een snoezige beertjes en mooie kerstversiering. Dank je wel voor de links!!!
    En natuurlijk ben ik ook benieuwd welke wasknijpers er nog volgen.

    Fijn weekend, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan

Populaire posts van deze blog

Patroon Konijn Suusje

En ja.... de laatste voor de zomervakantie... Suusje het konijn is ook klaar. Met dank aan Mariëlle en Saskia die deze schat hebben getest. En hun resultaat mag er ook zijn!
Mariëlle heeft er zelfs een jurkje bij ontworpen die ik in het patroon heb toegevoegd. Leuk om te zien hoe anders Suusje wordt als het met gewoon glad katoen wordt gehaakt. Net zo schattig!
Dames, dank voor het testen. en wil jij nu ook aan de slag? Dat kan.....  hier is het patroon.

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013.

Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website:
http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/

We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur.

R1: 6v in magic cirkel (oranje)
R2: *2v in v* 6x (12) (oranje)
R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje)
R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje)
R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje)
R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje)
R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje)
R8-14: 42v (oranje)
R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje)
R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje)
R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje)
Deels opvullen. Hier begint de slurf
Als je een veiligheidsoogje wilt …

Little pony

Zoals beloofd.... vandaag weer een nieuw patroon. Niet door mij bedacht dit keer. Ik ben erg druk met mijn eigen nieuwe patronen te controleren en invoeren op mijn blog. Dus eerst nog één uit mijn 'oude' doos... (ik had deze al voor de zomer af namelijk.) Volgende week komt er een lief patroontje van mijn eigen hand.

Al heel lang stond de Little Pony op mijn verlanglijstje.  En toen kwam ik op http://knitoneawesome.blogspot.co.uk een prachtig patroon tegen. Op facebook staat er al een Nederlandstalig patroon, met haar toestemming. Dit is de grote pony. Ik heb de kleine pony gekozen. Ik heb contact gezocht met de blogger en heb toestemming om haar prachtige patroon in het Nederlands online te zetten.

Ik heb een witte pony gehaakt, en de manen en staart gemaakt van wol. Dit heb ik gedaan met een breiring (soort van punniken). Maar je kan het ook haken of draden vastzetten zoals op de Engelse site. Daar maken ze de ogen met vilt.  Ik heb gekozen voor het borduren van de ogen, me…