Doorgaan naar hoofdcontent

AmiFan haakt Little Birds (1)

 
Vóór de zomer werd ik door een wedstrijd en een tijdschrift (Mollie makes...) geïnspireerd.
Deze wedstrijd niet gewonnen (jammer genoeg wordt er ook niet gezegd wie wel) maar ik ben wel verder gegaan met dit thema. Dus nu op mijn blog. AmiFan haakt Little Birds.

Deze vogel is de ingezonden vogel voor de wedstrijd. Het is een heel klein vogeltje. Het past op je handpalm (5cm groot). Ik heb er meerdere verschillende ontworpen.
Elke vijf dagen plaats ik een nieuw vogeltje met patroon online.
In oktober neem ik even een pauze, want dan komen alle wasknijperbeestjes online... (met elke dag 1 nieuw patroon!) Maar daarna gaan we gewoon weer verder met de Little Birds.
Er zijn staan er al zes klaar... en nog genoeg inspiratie voor meer.
 

Zo... nu aan de slag! Het is een patroon gehaakt met katoen, en haaknaald 2,0. Kies je eigen kleur, voor de variatie. Maar ik heb blauw, bruin, oranje en klein beetje roze en geel gebruikt. Ideaal voor alle restjes... zo'n kleintje.

Lijf/hoofd
Start met blauw.
R1: 6v in magic ring.
R2: *2v in v * herhaal 6x (12)
R3: v, 2v in v, v, 2v in v, 4v, 2v in v, v, 2v in v, v (16)
R4: v, 2v in v, 2v, 2v in v,  6v, 2v in v, 2v, 2v in v, v (20)
R5: 2v in v, 3v, 2v in v, 3v, bruin 4v, blauw 3v, 2v in v, 3v, 2v in v (24)
R6: 3v, 2v in v, 3v, 2v in v, 1v, bruin 6v, blauw 1v, 2v in v, 3v, 2v in v, 3v (28)
R7: 10v, bruin 8v, blauw 10v (28)
R8: 10v, oranje 9v, blauw 9v (28)
R9: 10v, oranje 9v, blauw 9v (28)
R10: 12v, oranje 6v, blauw 10v (28)
R11: 28v
R12: 5v, min, 5v, min, 5v, min, 5v, min (24)
Opvullen
R13: *Min* herhaal 12x (12)
R14: * min* herhaal 6x (6)
Afhechten

Vleugel (2x)
Start met blauw
R1: 5v in magic ring
R2: *2v in v* herhaal 5x (10)
R3: *2v in v, v* herhaal 5x (15)
R4: oranje 2 lossen, 3stokjes
afhechten.
Borduur met oranje streepjes op de vleugels. Naai de vleugels aan het lijfje.

Snavel
Borduur met zalmroze eerst enkele rijtjes van boven naar beneden en eindig met 2x van links naar rechts aan de bovenkant (zie foto)

Pootjes (2x)
Zalmroze kleur
Haak 5 lossen, *halve vaste in 2e losse vanaf de naald, 4 hv*, ga door met 5 lossen, herhaal *, eindig met halve vaste in de 1e losse.

Staart
Kleur blauw
R1: 4v in magic ring
R2: 2v in v, v, 2v in v, v  (6)
R3: *2v in v, 2v* herhaal 3x (9)
R4-5: 9v

Oogjes
Pak een klein zwart kraaltje. Naai deze op rij 4/5, net buiten de kleurtjes van het buikje. Borduur er een klein streepje met een andere kleur onder.


En uiteindelijk krijg je dit vogeltje!
Groet AmiFan
Als je een eigen variant op mijn patroon maakt vind ik het leuk om een foto te zien in mijn mailbox. Dan plaats ik die foto op dit blog!
Gebruik dan mijn contactformulier om mij een berichtje te sturen!

Reacties

 1. Erg lief vogeltje!!
  Inderdaad jammer dat je niet krijgt te horen wie de winnaar uiteindelijk is geworden.
  Poeh, ik maar denken dat ik druk ben met haken maar jij kunt er ook wat van!! Ben benieuwd naar je andere creaties
  Groetjes, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wta een leuk vogeltje en straks dus een hele serie. Hoe leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Owww die is leuk! Dank je voor het delen!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje wat jammer dat dit schattige vogeltje geen plek krijgt in Mollie Makes!
  Groetjes,
  Cynthia.

  NB in toer 4 zie ik 3 i.p.v 4 meerderingen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die is leuk zeg! (ik vond je muis ook superleuk maar die is mij echt te groot.. deze zie ik wel zitten..)

  Een vervolgserie.. spannend! Bedankt voor het delen van je patroontje, ik denk dat er binnenkort heel wat vogeltjes online gaan fladderen..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat deze 'behapbaar is'. Zazzle heeft al 40 fanatieke haaksters... dus dat is voldoende aandacht. hi hi.

   Verwijderen
 6. Hallo Amifan... ik zou graag contact met je zoeken. Mag ik van jou een emailadres of een telefoonnummer waar ik je kan bereiken?

  Groetjes, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Danielle, ik geef niet zomaar mijn prive gegevens door. Wil je via het contactformulier met mij communiceren? (zie zijbalk)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan

Populaire posts van deze blog

Patroon Konijn Suusje

En ja.... de laatste voor de zomervakantie... Suusje het konijn is ook klaar. Met dank aan Mariëlle en Saskia die deze schat hebben getest. En hun resultaat mag er ook zijn! Mariëlle heeft er zelfs een jurkje bij ontworpen die ik in het patroon heb toegevoegd. Leuk om te zien hoe anders Suusje wordt als het met gewoon glad katoen wordt gehaakt. Net zo schattig! Dames, dank voor het testen. en wil jij nu ook aan de slag? Dat kan.....  hier is het patroon .

Blue monkey patroon

Wat is dit nu? Een monster? Je zou het bijna denken... Nicole ging met mijn patroon aan de haak.... en testte Blue monkey op geheel eigen wijze. Resultaat... en monsteraapje. Nog een duistere foto erbij... en brrrrrr Maar er zijn nog veel meer prachtige aapjes gehaakt.  Sommige met lange haren. En sommigen hebben een gladde huid of zelfs een truitje gekregen. De tip van Margaret om de steek die ik gebruikte voor het neusje op het gehele aapje toe te passen vind in erg geslaagd.  Eliza, Margaret, Nicole, Rita, Dominique en Marielle bedankt voor het testen!     Ik ben super blij en verrast met het resultaat. Dat dit uit mijn patroon te halen is! Geweldig! Blue Monkey is er ondersteboven van! Wil je ook je eigen variant maken? Dat kan, het patroon van het aapje is nu te downloaden En denk je nog even aan de GIVE AWAY? Nog 1 week te gaan

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013. Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website: http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/ We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur. R1: 6v in magic cirkel (oranje) cute-amigurumi.blogspot.nl R2: *2v in v* 6x (12) (oranje) R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje) R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje) R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje) R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje) R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje) R8-14: 42v (oranje) R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje) R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje) R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje) Deels opvulle