Doorgaan naar hoofdcontent

Flower power dino deel 4 & 5

Flower power dino deel 4 & 5:

De poten maken we 4x. In de kleur van het lijf (dus bruin of roze)

Begin met teen 3 tenen (per voet) te haken.
R 1: 5 v in magic ring (=5 st)
R 2: 2 v in elke st.
(= 10 st)

R 3: * v, 2 v in de volgende st. * herhaal 5× (= 15 st)
R 4: * 2 v, 2 v in de volgende st. * herhaal 5× (= 20 st)
R 5: 20v
R 6: * 2 v, min. * herhaal 5× (= 15 st)
R 7: * 1 v, min. * herhaal 5× (= 10 st)
R 8: * min. * herhaal 5× (= 5 st)
Opvullen met granulaat (ivm stevigheid) en NIET dicht haken

Drie tenen aan elkaar haken.
R 1: Haak de 3 tenen  aan elkaar door aan 2v, te haken in eerste teen, doorgaan naar de 2e teen met 2 v, doorgaan met de 3e teen, 3v. Nu gaan we heen en weer haken, voor een voetzool.
R 2: 1 keer losse, 7 v in de 2e en volgende vasten (7)
R 3: 1 keer losse, min, 5v (6)
R 4: 1 keer losse, min, 4v (5)
R 5: 1 keer losse, min, 3v (4)
R 6: 20 vaste rondom voetzool en lang de tenen (zie foto’s)
R 7: *3v,min* herhaal 4x (16)
R 8: *2v,min* herhaal 4x (12)

Voeten aan lijf maken
Voet opvullen met granulaat en ijzerdraad van frame. Dichthaken tot je niet verder kan. Overige draad gebruiken om de ijzerdraad mee om te winden. Helemaal naar boven. Daar ook lijf dicht haken, indien nodig.

Tot slot rest nog het opvullen van lijf en plaatsen van ogen en neusgaten. Neusgaten dichthaken, door de vulling aan de samen vast te haken.

Naai de wimpers vast als je dit nog niet hebt gedaan. En plaats de ogen net voorbij het kleurverschil bij de neus, in de deuk tussen hoofd en lijf.

De basis is klaar!!!
Nu alleen nog de bloemen! Hier kan je je eigen creativiteit voor gebruiken of de  de volgende basis bloemen gebruiken.

 

 

 

 
 
Dino flowers, deel  5. Dit deel vraagt van jezelf creativiteit. Je kan zelf ontwerpen. Hoe? Door een basisbloem te gebruiken, veel van kleuren te verwisselen en lekker los te gaan.         
Online kan je de mooiste bloemen vinden en blaadjes, om op je dino te haken. Ik gebruik Irish crochet patterns. Maar deze zijn ook mooi. Je kan ze vinden op:
Ik heb de volgende bloemen en blaadjes gebruikt (uit een oud japans boek) en uit het boek ijsbloemen haken:  (de cijfers zijn het aantal lossen die je moet haken)
 
De bloemen op de voeten heb ik zelf ontworpen
6v in magic ring
Daarna 3 lossen, vaste in volgende vaste, 3 lossen etc. tot je vier schulpjes hebt. Dit zijn de fictieve teennagels…
 
Wees creatief en maak het vast op je dino... en klaar! Reacties

  1. Echt héél mooi. Ik vond het zeker leuk om het patroon te testen en de resultaten zijn allemaal leuk. Grappig, mooi en niet heel snel klaar. Met andere woorden:perfect!!!

    Elisa

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan

Populaire posts van deze blog

Patroon Konijn Suusje

En ja.... de laatste voor de zomervakantie... Suusje het konijn is ook klaar. Met dank aan Mariëlle en Saskia die deze schat hebben getest. En hun resultaat mag er ook zijn! Mariëlle heeft er zelfs een jurkje bij ontworpen die ik in het patroon heb toegevoegd. Leuk om te zien hoe anders Suusje wordt als het met gewoon glad katoen wordt gehaakt. Net zo schattig! Dames, dank voor het testen. en wil jij nu ook aan de slag? Dat kan.....  hier is het patroon .

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013. Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website: http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/ We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur. R1: 6v in magic cirkel (oranje) cute-amigurumi.blogspot.nl R2: *2v in v* 6x (12) (oranje) R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje) R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje) R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje) R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje) R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje) R8-14: 42v (oranje) R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje) R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje) R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje) Deels opvulle

Blue monkey patroon

Wat is dit nu? Een monster? Je zou het bijna denken... Nicole ging met mijn patroon aan de haak.... en testte Blue monkey op geheel eigen wijze. Resultaat... en monsteraapje. Nog een duistere foto erbij... en brrrrrr Maar er zijn nog veel meer prachtige aapjes gehaakt.  Sommige met lange haren. En sommigen hebben een gladde huid of zelfs een truitje gekregen. De tip van Margaret om de steek die ik gebruikte voor het neusje op het gehele aapje toe te passen vind in erg geslaagd.  Eliza, Margaret, Nicole, Rita, Dominique en Marielle bedankt voor het testen!     Ik ben super blij en verrast met het resultaat. Dat dit uit mijn patroon te halen is! Geweldig! Blue Monkey is er ondersteboven van! Wil je ook je eigen variant maken? Dat kan, het patroon van het aapje is nu te downloaden En denk je nog even aan de GIVE AWAY? Nog 1 week te gaan