Doorgaan naar hoofdcontent

Even iets anders

Deze dagen bezig geweest met iets anders dan amigurumi haken.
Een lang gekoesterde wens van dochterlief.... een keuken voor de barbie en een openhaard. De keuken heb ik gemaakt met Canvas Plastic. Leuk spul wat je kan borduren en in elkaar kan zetten. Maar ik had nog restjes stof liggen, dus heb het bekleed. Bovenop nog een kookplaat gehaakt en de keuken was klaar. Er zitten echte plankjes in en een oventje kan open. Natuurlijk moest er toen ook brood en taart gehaakt worden. De taart is allemaal laagjes die los op elkaar te stappelen zijn. (rondjes van 18v) in allemaal verschillende kleuren. Dus nu kan barbie kiezen of ze kersen taart of chocolade taart maakt. Een toefje slagroom erop en het is klaar.

Enkele dagen later begonnen aan de open haard. Die komt van een bestaand patroon van Annie's Attic. Uit een oud barbie boek. Maar het was heel leuk om te haken. Vooral de zijkanten van de openhaard. Een andere steek, waardoor je dat ribbeltjes effect krijgt. De versteviging dit keer met karton gedaan. Ander puilt het uit van de vulling.
Daarna natuurlijk nog houtblokken en vlammen gemaakt, waardoor de openhaard ook "aan" kan.
De plant in pot is gemaakt van blaadjes die ik aan een stuk binddraad heb vastgemaakt. Dit binddraad heb ik opgerold aan het eind en omwikkeld met groen katoen en toen in de gehaakte bloempot gezet. De pot is opgevuld met steentjes, waardoor het geheel goed blijft staan.

Natuurlijk nog enkele kopjes, een melkkan (van extra dun draad en naald 1.0) en appeltjes in een fruitschaal. En barbie heeft er een mooi nieuw interieur bij.
Van dit alles GEEN patroon bijgehouden. De open haard mag ik hier niet delen (ivm auteurrechten) en het overige gewoon 'verzonnen' en snel gehaakt. Als je het toch graag wilt hebben, laat het me dan even weten. Op zich is het zo opgeschreven, maar dan hoor ik graag wat je wilt weten. (bijv. de appels, taart, kopjes, plant e.d.)

Binnenkort volgt er een oproep! om een patroon van mij te testen!!! Dus let op mijn blog!!

Reacties

 1. barbie boft maar met zo'n nieuw, gezellig interieur. en zo te zien heeft ze ook nog een nieuw jurkje gekregen? Wat zal je dochter hier blij mee zijn, knap gemaakt hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is geweldig !!! Daar gaat je dochtertje uren leuk mee kunnen spelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk, wat zal je dochter daar blij mee zijn! Ik heb zoveel spulletjes gemaakt, vroeger al voor poppenhuis-popjes en barbies! Ik had geen geld, maar wel lapjes en draadjes en ik vond het heerlijk om zelf dingen te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha ik was je even kwijt :p jeej teruggevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je dat ontzettend leuk gemaakt!!!!! Wat zal je dochter hier blij mee zijn. Ik vind het prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank allemaal! en leuk dat jullie mij blog hebben bekeken! Ondertussen al weer flink aan de slag met nieuwe ideeën.. Tot binnenkort.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan

Populaire posts van deze blog

Patroon Konijn Suusje

En ja.... de laatste voor de zomervakantie... Suusje het konijn is ook klaar. Met dank aan Mariëlle en Saskia die deze schat hebben getest. En hun resultaat mag er ook zijn! Mariëlle heeft er zelfs een jurkje bij ontworpen die ik in het patroon heb toegevoegd. Leuk om te zien hoe anders Suusje wordt als het met gewoon glad katoen wordt gehaakt. Net zo schattig! Dames, dank voor het testen. en wil jij nu ook aan de slag? Dat kan.....  hier is het patroon .

Blue monkey patroon

Wat is dit nu? Een monster? Je zou het bijna denken... Nicole ging met mijn patroon aan de haak.... en testte Blue monkey op geheel eigen wijze. Resultaat... en monsteraapje. Nog een duistere foto erbij... en brrrrrr Maar er zijn nog veel meer prachtige aapjes gehaakt.  Sommige met lange haren. En sommigen hebben een gladde huid of zelfs een truitje gekregen. De tip van Margaret om de steek die ik gebruikte voor het neusje op het gehele aapje toe te passen vind in erg geslaagd.  Eliza, Margaret, Nicole, Rita, Dominique en Marielle bedankt voor het testen!     Ik ben super blij en verrast met het resultaat. Dat dit uit mijn patroon te halen is! Geweldig! Blue Monkey is er ondersteboven van! Wil je ook je eigen variant maken? Dat kan, het patroon van het aapje is nu te downloaden En denk je nog even aan de GIVE AWAY? Nog 1 week te gaan

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013. Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website: http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/ We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur. R1: 6v in magic cirkel (oranje) cute-amigurumi.blogspot.nl R2: *2v in v* 6x (12) (oranje) R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje) R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje) R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje) R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje) R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje) R8-14: 42v (oranje) R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje) R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje) R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje) Deels opvulle