zondag 3 maart 2013

Japanse AMI-konijn af.

Deze dagen bezig geweest met een mooi Japans patroon. Ik kan geen woord Japans lezen, maar dat is op zich niet zo erg. De meeste patronen zijn met XX en V. Een X is een vaste. Een V is een dubbele vaste in de steek.  Wat ik super vind van die Japanners is het beginnen met een magic loop (of magische cirkel). Veel hakers vinden dit lastig. Daarom heb ik een uitleg gemaakt >> zie uitleg magic loop (Er staat een uitleg onder de patronen)


Hoe haak ik dan verder met dat Japanse patroon? Gewoon maar beginnen en kijken wat iets wordt. Zo bleek ik al snel twee witte voeten te haken. Het lijfje had ik al wel herkent uit het patroon. Het is eigenlijk een soort puzzel. Maar van één stuk kon ik niet vanuit de tekening zien wat het moest worden. Zijn dit nu de oren van het konijn? Beetje groot toch? Of zijn dit mouwen van de jurk? Welke kleur moet ik nu pakken.Wit voor de oren of rood voor de mouwen? Tja. Toen gaf iemand mij de tip: google translate. Maar ik dacht, ik heb een pdf patroon. Hoe los ik dat op? Gelukkig kan je uit pdf wel tekst copieren. De plaatjes (dus xx en vv) lukt niet, maar losse woorden kan je wel copieren. 
Dus ik heb 着物 in google geplakt. En...het stuk dat ik aan het maken was bleek een kimono te zijn. Oké, verkeerde kleur gekozen. Uithalen dus en overstappen op geel.

Toen lekker verder puzzelen, en alle onderdelen verzamelen.
Na 2 avonden haken kon ik het konijn in elkaar zetten. Dat vind ik altijd leuk werk. Dan zie je wat het echt gaat worden.Door het opvullen wordt het de juiste vorm.

Resultaat was deze prachtige Kimono-Ami af. Met een mooie Banjo. Binnenkort volgt nummer twee. Een mannetje met knapzak. Ik heb er zeven patronen van. Dus ben nog wel even bezig. Misschien maak ik ze wel alle zeven.
10 opmerkingen:

 1. Waaaw, superleuk resultaat, zeg!!!! Vraag, waar heb je dat patroontje vandaan, misschien leuk om de link te plaatsen ;-)
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi sofie, wat leuk dat je zo snel na het plaatsen al reageert. Het patroon kan ik niet zomaar weggeven, i.v.m. auteursrechten. Het komt uit Japan. En weet niet wie de auteur is.

   Verwijderen
  2. heb je zelf toestemming gevraagd om het te mogen gebruiken ? zo nee, dan kun je gerust de link plaatsen...

   greetz mamouna

   Verwijderen
  3. Hoi mamaouna, Ik heb het van een japanse website, en kan niet alle 'regels'goed lezen in japans. Daarom via contactpersoon website eerst geprobeerd contact te leggen met de auteu. Dit ging niet en werd een afwijzing. Ik heb nu toestemming gevraagd om te linken.(ook daar stond iets over in de regels) Dus die aanvraag loopt. En zodra ik een ja krijg, zal ik het delen. Dus nog even geduld.

   Verwijderen
 2. Hij is inderdaad erg leuk en zo op zijn Japans!

  grtzzz
  Angeline
  www.mijnplekkie.tk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh deze is super leuk straalt echt iets oosters uit. Mooi!
  Groetjes, Annemie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. super mooi konijntje wouwxx
  liefs fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allemaal hartelijk dank voor jullie leuke reacties! Ik ben al begonnen met de tweede! Dit motiveert enorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zul je genoten hebben van dit project :) Het ziet erg erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan