Doorgaan naar hoofdcontent

Onzichtbaar minderen & kleuren afwisselen

Hoe kan je nu op een mooie manier vasten samen haken, oftewel, minderen? Ik ben hier lang mee aan het worstelen geweest en heb de mooiste manier gevonden.

Drie wil ik hieronder toelichten:
1. Sla één steek over. Prima mogelijkheid in rechte lapjes. Maar bij Amigurumi geeft dit toch een minder resultaat - vind ik.

2. Haak 2 vasten samen door de haak in de eerste steek van de volgende toer te steken, maak en omslag en haal deze door de eerste lus (2 lusjes op de naald). Steek de naald in de volgende steek van de vorige toer, maak een omslag en haal deze door het eerste lusje op de haaknaald. Maak weer omslag en haal deze door de 2e lus (3 lussen op de naald. Om het af te ronden maak je een omslag met de draad het haalt deze door alle drie de lussen (zie resultaat.)

3. Is variant zoals beschreven in kopje 2. Maar waarbij je de eerste steek in de voorste lus van de vaste haalt en de tweede steek in de hele vaste. Dat vind ik soms wel mooier. Omdat het een voller en dichter resultaat geeft.

Wil je liever een filmpje kijken? Dat kan ook! Klik hier.Hoe kan je mooi een kleur overgang krijgen?

Haak een steek op met blauw (of je eerst kleur) pak daarna de tweede kleur op en haal deze erdoor.

Je hebt zo een volledige rode steek gemaakt. Als je dit niet zo doet, krijg je een blauwe onderkant met rode lus er bovenop. Zo voorkom je al die verspringende streepjes op een haakwerk en krijg je een mooiere overgang >>> zie staart ringstaartmaki >>>

Op de volgende site kan je zelfs zien hoe je het zonder overgang kunt krijgen. Echt mooi!

http://needlenoodles.com/home/?q=node/139

Een andere manier is die Herriet van Stip en haak gebruikt. Ook zij heeft een link naar een filmpje geplaatst.
Deze manier is misschien nog mooier.


 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013.

Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website:
http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/

We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur.

R1: 6v in magic cirkel (oranje)
R2: *2v in v* 6x (12) (oranje)
R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje)
R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje)
R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje)
R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje)
R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje)
R8-14: 42v (oranje)
R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje)
R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje)
R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje)
Deels opvullen. Hier begint de slurf
Als je een veiligheidsoogje wilt …

Little pony

Zoals beloofd.... vandaag weer een nieuw patroon. Niet door mij bedacht dit keer. Ik ben erg druk met mijn eigen nieuwe patronen te controleren en invoeren op mijn blog. Dus eerst nog één uit mijn 'oude' doos... (ik had deze al voor de zomer af namelijk.) Volgende week komt er een lief patroontje van mijn eigen hand.

Al heel lang stond de Little Pony op mijn verlanglijstje.  En toen kwam ik op http://knitoneawesome.blogspot.co.uk een prachtig patroon tegen. Op facebook staat er al een Nederlandstalig patroon, met haar toestemming. Dit is de grote pony. Ik heb de kleine pony gekozen. Ik heb contact gezocht met de blogger en heb toestemming om haar prachtige patroon in het Nederlands online te zetten.

Ik heb een witte pony gehaakt, en de manen en staart gemaakt van wol. Dit heb ik gedaan met een breiring (soort van punniken). Maar je kan het ook haken of draden vastzetten zoals op de Engelse site. Daar maken ze de ogen met vilt.  Ik heb gekozen voor het borduren van de ogen, me…

Patroon Konijn Suusje

En ja.... de laatste voor de zomervakantie... Suusje het konijn is ook klaar. Met dank aan Mariëlle en Saskia die deze schat hebben getest. En hun resultaat mag er ook zijn!
Mariëlle heeft er zelfs een jurkje bij ontworpen die ik in het patroon heb toegevoegd. Leuk om te zien hoe anders Suusje wordt als het met gewoon glad katoen wordt gehaakt. Net zo schattig!
Dames, dank voor het testen. en wil jij nu ook aan de slag? Dat kan.....  hier is het patroon.