Doorgaan naar hoofdcontent

Onzichtbaar minderen & kleuren afwisselen

Hoe kan je nu op een mooie manier vasten samen haken, oftewel, minderen? Ik ben hier lang mee aan het worstelen geweest en heb de mooiste manier gevonden.

Drie wil ik hieronder toelichten:
1. Sla één steek over. Prima mogelijkheid in rechte lapjes. Maar bij Amigurumi geeft dit toch een minder resultaat - vind ik.

2. Haak 2 vasten samen door de haak in de eerste steek van de volgende toer te steken, maak en omslag en haal deze door de eerste lus (2 lusjes op de naald). Steek de naald in de volgende steek van de vorige toer, maak een omslag en haal deze door het eerste lusje op de haaknaald. Maak weer omslag en haal deze door de 2e lus (3 lussen op de naald. Om het af te ronden maak je een omslag met de draad het haalt deze door alle drie de lussen (zie resultaat.)

3. Is variant zoals beschreven in kopje 2. Maar waarbij je de eerste steek in de voorste lus van de vaste haalt en de tweede steek in de hele vaste. Dat vind ik soms wel mooier. Omdat het een voller en dichter resultaat geeft.

Wil je liever een filmpje kijken? Dat kan ook! Klik hier.Hoe kan je mooi een kleur overgang krijgen?

Haak een steek op met blauw (of je eerst kleur) pak daarna de tweede kleur op en haal deze erdoor.

Je hebt zo een volledige rode steek gemaakt. Als je dit niet zo doet, krijg je een blauwe onderkant met rode lus er bovenop. Zo voorkom je al die verspringende streepjes op een haakwerk en krijg je een mooiere overgang >>> zie staart ringstaartmaki >>>

Op de volgende site kan je zelfs zien hoe je het zonder overgang kunt krijgen. Echt mooi!

http://needlenoodles.com/home/?q=node/139

Een andere manier is die Herriet van Stip en haak gebruikt. Ook zij heeft een link naar een filmpje geplaatst.
Deze manier is misschien nog mooier.


 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Patroon Konijn Suusje

En ja.... de laatste voor de zomervakantie... Suusje het konijn is ook klaar. Met dank aan Mariëlle en Saskia die deze schat hebben getest. En hun resultaat mag er ook zijn! Mariëlle heeft er zelfs een jurkje bij ontworpen die ik in het patroon heb toegevoegd. Leuk om te zien hoe anders Suusje wordt als het met gewoon glad katoen wordt gehaakt. Net zo schattig! Dames, dank voor het testen. en wil jij nu ook aan de slag? Dat kan.....  hier is het patroon .

Blue monkey patroon

Wat is dit nu? Een monster? Je zou het bijna denken... Nicole ging met mijn patroon aan de haak.... en testte Blue monkey op geheel eigen wijze. Resultaat... en monsteraapje. Nog een duistere foto erbij... en brrrrrr Maar er zijn nog veel meer prachtige aapjes gehaakt.  Sommige met lange haren. En sommigen hebben een gladde huid of zelfs een truitje gekregen. De tip van Margaret om de steek die ik gebruikte voor het neusje op het gehele aapje toe te passen vind in erg geslaagd.  Eliza, Margaret, Nicole, Rita, Dominique en Marielle bedankt voor het testen!     Ik ben super blij en verrast met het resultaat. Dat dit uit mijn patroon te halen is! Geweldig! Blue Monkey is er ondersteboven van! Wil je ook je eigen variant maken? Dat kan, het patroon van het aapje is nu te downloaden En denk je nog even aan de GIVE AWAY? Nog 1 week te gaan

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013. Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website: http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/ We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur. R1: 6v in magic cirkel (oranje) cute-amigurumi.blogspot.nl R2: *2v in v* 6x (12) (oranje) R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje) R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje) R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje) R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje) R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje) R8-14: 42v (oranje) R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje) R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje) R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje) Deels opvulle