Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe site, met inspiratie

Hallo! Ik ben AmiFan en mijn nieuwe site is https://www.yummigurumi.nl/Ik ben al jaren bezig met het ontwerpen van haakpatronen. Je kan mij dan ook van die naam kennen. Ik ontwerp voor het magazine Aan de Haak en publiceer regelmatig losse patronen op Ravelry en mijn oude blog.

Officieel ga ik door het leven als Yvette, getrouwd en met een creatieve dochter die nog lekker thuis woont. Zij is mijn rechterhand bij het ontwerpen. 

Waarom een nieuwe naam en waarom Yummigurumi? Simpelweg omdat  'Yummigurumi' het lekkere van 'yummi' combineert met het schattige van 'amigurumi', wat staat voor die kleine gehaakte knuffels waar ik zo dol op ben; want dat is wat ik wil haken, knuffels die eruitzien alsof je ze kunt opeten. 

Laat je op mijn nieuwe site inspireren door gratis Yummi haakpatronen en ontdek handige tips op mijn blog.  Op de homepagina vindt je de actuele en uitgelichte patronen. Ben je bezig met een patroon en heb je er vragen over? Stel deze dan gerust via contact. Ik help je graag  en kom er persoonlijk bij je op terug.  Volg mij ook via Instagram  en ontdek de wereld van Yummigurumi.


Dit blog gaat over een paar maanden definitief dichtReacties

Populaire posts van deze blog

Patroon Konijn Suusje

En ja.... de laatste voor de zomervakantie... Suusje het konijn is ook klaar. Met dank aan Mariëlle en Saskia die deze schat hebben getest. En hun resultaat mag er ook zijn! Mariëlle heeft er zelfs een jurkje bij ontworpen die ik in het patroon heb toegevoegd. Leuk om te zien hoe anders Suusje wordt als het met gewoon glad katoen wordt gehaakt. Net zo schattig! Dames, dank voor het testen. en wil jij nu ook aan de slag? Dat kan.....  hier is het patroon .

amigurumi lessen ontwerp je eerste pop - (deel 3)

We hebben het gehad over bolvormen, cilinders, kegels en andere basisvormen. Hiermee kan je je eigen eerste amigurumi pop ontwerpen. Het lastigste onderdeel vinden de meeste ontwerpers om een tekening te maken (tenzij je beroep tekenaar is natuurlijk). Het hoeft geen topstuk te zijn. Maar gewoon een inspiratie tekening. Het kan ook een clip art tekening zijn, of misschien vind je de pluche knuffel in de winkel prachtig. Een foto van je eigen oude stoffen pop kan ook een goed voorbeeld zijn. Kies iets waarvan jij een goed gevoel krijgt en waarvan jij de onderdelen goed kunt zien (of kunt tekenen) zodat je in je hoofd een haakschema kunt kiezen. Als je een schets hebt gemaakt kan je dit er alvast bij zetten. Vanja verteld dat zij bijna nooit met kleur werkt als ze gaat tekenen. Vaak gewoon met potlood of zwarte pen. Vanuit basisvormen maakt ze een schets. Die basisvormen laat ze staan als hulpmiddel om te kunnen haken. Moet het hoofd een ovaal worden of een rondje. Met de vori

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013. Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website: http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/ We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur. R1: 6v in magic cirkel (oranje) cute-amigurumi.blogspot.nl R2: *2v in v* 6x (12) (oranje) R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje) R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje) R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje) R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje) R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje) R8-14: 42v (oranje) R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje) R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje) R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje) Deels opvulle