Doorgaan naar hoofdcontent

Wat haak ik in de vakantie?

Zoals beloofd... een update van wat ik in de vakantie heb gehaakt. Nu zal ik niet al mijn probeersels laten zien. Want die liggen naast mijn bolletjes in mijn verzamel schaal. Dit is eigenlijk een hele mooie schaal, waar je na de zomer niets meer van ziet (door alle verzamelingen aan bollen en restjes).

mijn schaal met bollen en probeersels....

Maar na vandaag ga ik het maar weer eens opruimen. (dat doe ik elke 4 weken, maar het groeit snel weer aan... hihi) Omdat ik nu 1 patroon aan het ontwerpen ben en 1 patroon aan het testen gebruik ik maar 4 bollen... De rest kan terug in de voorraad bak.

Wat heb ik deze zomer gehaakt?  Ik ben gestart met het patroon van Kate E.Henock.  Zij heeft een prachtige vleermuis ontworpen. En ik heb deze eindelijk een keer gehaakt. Ik heb hiervoor boucle garen van Drops gebruikt. Gecombineerd met het gladde garen van catona. Hierover licht een lichte glinstering, wat de combinatie erg mooi maakt.


Zo schattig.... ook met zijn vleugeltjes dicht...

Daarna ben ik aan de slag gegaan met Willenein. Het patroon van de Nederlandse Antoinette. Zij heeft dit konijn al enkele jaren geleden ontworpen en heeft een schitterende blog, waarin haar figuren ook regelmatig leuke avonturen beleven.


Omdat ik niet kan breien heb ik een buurvrouw zover gekregen het jurkje te breien. Gelukkig heeft Antoinette nu ook een zomers jurkje (gratis download) gehaakt. Die komt misschien volgend jaar van mijn haaknaald. Nu geniet ze nog van het zonnetje in onze hangstoel.


Enkele weken geleden kreeg ik weer een prachtig patroon om te testen voor Serah Basnet. 
Zij bedacht deze prachtige hoodie(s).
Het zijn er in totaal 3. Ik heb Clara gemaakt. (Ze lijkt net roodkapje zo)


De andere twee zijn Chip en Addy. Het zijn mooie kleine projectjes. Die maar 15 cm groot worden. De capuchons (hoodies) zijn erg leuk gevonden en maken het poppetje net weer anders dan de standaard amigurumi's
foto van Tales of Twisted Fibers

Dit patroon is een kooppatroon, En wat ook zo leuk is... de hoofdjes kunnen draaien. Dat maakt haar patroon ook uniek.

Tot slot heb ik deze week de laatste hand gelegd aan een kooppatroon van Little Owlshut. Het patroon is een soort sculptuur van een vrouwenfiguur. Prachtig ontworpen en er zijn er al heel veel van gemaakt. Het patroon is ook te koop in het Nederlands, voor wie het Engels te lastig vindt. 
Ik had deze al heel lang liggen (5-6 jaar ?) en nu was er een CAL (Crochet ALong) gaande. Dus nu dacht ik... ik doe mee. Dan maak ik haar ook eindelijk een keer.Ik heb gehaakt met haaknaald 1,0 mm en Katia Jaipur. Gecombineerd restjes fluffy garen die ik nog had liggen is het een prachtige chique dame geworden.


En nu? Mijn vakantie is al weer voorbij. Maar ik blijf haken... al blog ik misschien niet zoveel. Op Raverly kan je zien wat ik allemaal aan projecten heb gemaakt. Ik ben bezig met een eigen design.... een patroon die je weer in 1 keer kunt haken (dus zonder naaien.) en test op dit moment nog een patroon voor Little Owlshut. Dus binnenkort zal er weer een verzoek uit gaan om mijn design te testen. Wil je daar aan mee doen en sta je niet op mijn lijst? Meld je dan even aan via de email of contactformulier.

Bedankt voor het lezen en tot binnenkort!
Reacties

 1. Wow, wat heb jij veel gehaakt. Zo afwisselend en allemaal zo mooi. Ik ben benieuwd wat je nu ontwerpt.

  Veel haak- en ontwerpplezier, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo, goed bezig! Prachtig om al je foto's te zien. Vooral die chique dame, heel mooi. Ik ben al nieuwsgierig naar je komende ontwerp.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Margaret en christine wat fijn die complimenten....
  Mijn eigen ontwerp....is bijna klaar. En zwart met beige en klein....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je veel mooie dingen gehaakt. Vooral de dame vind ik erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan

Populaire posts van deze blog

Patroon Konijn Suusje

En ja.... de laatste voor de zomervakantie... Suusje het konijn is ook klaar. Met dank aan Mariëlle en Saskia die deze schat hebben getest. En hun resultaat mag er ook zijn! Mariëlle heeft er zelfs een jurkje bij ontworpen die ik in het patroon heb toegevoegd. Leuk om te zien hoe anders Suusje wordt als het met gewoon glad katoen wordt gehaakt. Net zo schattig! Dames, dank voor het testen. en wil jij nu ook aan de slag? Dat kan.....  hier is het patroon .

amigurumi lessen ontwerp je eerste pop - (deel 3)

We hebben het gehad over bolvormen, cilinders, kegels en andere basisvormen. Hiermee kan je je eigen eerste amigurumi pop ontwerpen. Het lastigste onderdeel vinden de meeste ontwerpers om een tekening te maken (tenzij je beroep tekenaar is natuurlijk). Het hoeft geen topstuk te zijn. Maar gewoon een inspiratie tekening. Het kan ook een clip art tekening zijn, of misschien vind je de pluche knuffel in de winkel prachtig. Een foto van je eigen oude stoffen pop kan ook een goed voorbeeld zijn. Kies iets waarvan jij een goed gevoel krijgt en waarvan jij de onderdelen goed kunt zien (of kunt tekenen) zodat je in je hoofd een haakschema kunt kiezen. Als je een schets hebt gemaakt kan je dit er alvast bij zetten. Vanja verteld dat zij bijna nooit met kleur werkt als ze gaat tekenen. Vaak gewoon met potlood of zwarte pen. Vanuit basisvormen maakt ze een schets. Die basisvormen laat ze staan als hulpmiddel om te kunnen haken. Moet het hoofd een ovaal worden of een rondje. Met de vori

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013. Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website: http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/ We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur. R1: 6v in magic cirkel (oranje) cute-amigurumi.blogspot.nl R2: *2v in v* 6x (12) (oranje) R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje) R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje) R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje) R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje) R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje) R8-14: 42v (oranje) R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje) R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje) R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje) Deels opvulle