Doorgaan naar hoofdcontent

Patroon Superkids - vertaald in het Nederlands


Dit berichtje gaat over het prachtige patroon Superkids van Serah uit Nepal. 
In februari schreef ik hier op mijn blog al dat ik het mocht testhaken voor haar. Dat was heerlijk om te doen, want haar patronen zijn goed ontworpen. En het kwam goed uit  tijdens mijn "winterdip".  

In maart dit jaar kwam er een bericht op haar blog, dat het patroon toch gratis beschikbaar werd gesteld. Top dacht ik direct! Zo'n mooi patroon en dan kan nu kan iedereen het haken. 
Maar ja, niet iedereen kan een Engels patroon lezen. 
Dus ik dacht... laat ik eens overleggen of we het niet kunnen omzetten in een Nederlands patroon.

En ik kreeg toestemming. 
Wat een hartverwarmende samenwerking is dat met Serah.
Altijd vriendelijk in haar berichten en ze zet je als vertaler ook nog in het zonnetje. 
Op haar blog, maar ook op andere plekken.
Het is jouw patroon hoor Serah...maar nee hoor, dit stukje wil ze echt delen.

Kijk wat ze heeft gedaan!
foto van patroon van Tales of Twisted Fibers

Eerst een prachtige Nederlandse titel er in geplakt....
En dan daar onderin! Ik zag het nu pas! 
Even inzoomen....

foto van patroon van Tales of Twisted Fibers

Ze zet met gewoon onder haar patroon! Hoe lief is dat?!


Dus nu is het ook voor jullie beschikbaar. Via een gratis Raverly download.
Heb je geen raverly account? Dan kan je via haar blog ook een vertaling downloaden. Want plotseling bleek ze twee Nederlandse vertalers te hebben. Nanske heeft ook een vertaling gemaakt. Gelukkig zijn ze identiek. De lay-out verschilt alleen.

En net kreeg ik nog een berichtje om mijn email. 
Ken je twistedfibers op instagram? Dan heb je deze vast al gezien!Instagram foto van Tales of Twisted Fibers

Serah deelt haar patronen graag met de wereld. 
Ook vind je haar patronen terug in de Zoomigurumi boeken. Dus dit is echt niet zomaar een designer.
Dit patroon is gratis. Maar toch vraag ik (en zij) of jullie of  je er met respect mee willen gaan en deze patronen niet zelf ergens plaatsten op internet (ook niet in een soort zoekpagina), Facebook of een gesloten groep. 
Een link naar het originele patroon en haar website mag wel, maar ook dat graag in overleg met haar. Via haar website kan je haar benaderen.

En vind je haar patronen nu toch zo goed dat je er iets tegenover wilt zetten?
 Dan vraagt ze een bijdrage voor Animal Nepal
Als je dit gratis patroon mooi vindt, geef dan kleine donatie aan een organisatie die werkt voor dierenwelzijn in Nepal.  Animal Nepal is een non-profit organisatie die zich inzet voor het verbeteren van het leven van dieren in Nepal. Deze kleine organisatie biedt ezels voeding, opvang, zorg bij ziekte, onderdak en een nieuwe thuis. 
Animal Nepal is ook bekend door het gevecht tegen dierenmisbruik - een groot probleem in Nepal – inclusief het werken met olifanten. 
Als je Animal Nepal wilt helpen, bezoek dan hun website en maak een donatie.
 Klik hier om naar de website  of facebook site van Animal Nepal te gaan. 

Namens Serah bedankt voor je aandacht.


Het originele patroon van Serah:

https://talesoftwistedfibers.wordpress.com/

@Serah, 
Bedankt dat ik dit prachtige patroon mocht vertalen! Tot binnenkort!
Thank you Serah, for letting me translate this beauty! See you soon!

AmiFan

Reacties

  1. Thank you so much for this wonderful post, amifan! I love how you are always super supportive of your fellow designers and crocheters. I have always enjoyed working with you and I hope there are many more opportunities in future for us to collaborate again. Here's to friends crocheting together! ��

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je het patroon getest en vertaald hebt! Meestal worden vertalers niet zo in het zonnetje gezet, maar je hebt het verdiend. Vertalen is echt niet altijd even makkelijk.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan

Populaire posts van deze blog

Patroon Konijn Suusje

En ja.... de laatste voor de zomervakantie... Suusje het konijn is ook klaar. Met dank aan Mariëlle en Saskia die deze schat hebben getest. En hun resultaat mag er ook zijn! Mariëlle heeft er zelfs een jurkje bij ontworpen die ik in het patroon heb toegevoegd. Leuk om te zien hoe anders Suusje wordt als het met gewoon glad katoen wordt gehaakt. Net zo schattig! Dames, dank voor het testen. en wil jij nu ook aan de slag? Dat kan.....  hier is het patroon .

amigurumi lessen ontwerp je eerste pop - (deel 3)

We hebben het gehad over bolvormen, cilinders, kegels en andere basisvormen. Hiermee kan je je eigen eerste amigurumi pop ontwerpen. Het lastigste onderdeel vinden de meeste ontwerpers om een tekening te maken (tenzij je beroep tekenaar is natuurlijk). Het hoeft geen topstuk te zijn. Maar gewoon een inspiratie tekening. Het kan ook een clip art tekening zijn, of misschien vind je de pluche knuffel in de winkel prachtig. Een foto van je eigen oude stoffen pop kan ook een goed voorbeeld zijn. Kies iets waarvan jij een goed gevoel krijgt en waarvan jij de onderdelen goed kunt zien (of kunt tekenen) zodat je in je hoofd een haakschema kunt kiezen. Als je een schets hebt gemaakt kan je dit er alvast bij zetten. Vanja verteld dat zij bijna nooit met kleur werkt als ze gaat tekenen. Vaak gewoon met potlood of zwarte pen. Vanuit basisvormen maakt ze een schets. Die basisvormen laat ze staan als hulpmiddel om te kunnen haken. Moet het hoofd een ovaal worden of een rondje. Met de vori

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013. Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website: http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/ We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur. R1: 6v in magic cirkel (oranje) cute-amigurumi.blogspot.nl R2: *2v in v* 6x (12) (oranje) R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje) R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje) R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje) R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje) R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje) R8-14: 42v (oranje) R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje) R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje) R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje) Deels opvulle