Doorgaan naar hoofdcontent

Panda all-in- one CAL


Ik heb even zin in een iets anders.... naast de test die er nu loopt voor Suusje het konijn ga ik hier op mijn blog iets anders proberen.

Ik ben op dit moment bezig met een schattige panda haken.  Het wordt een andere panda dan op dit bewegende plaatje.... Het wordt een echte amigurumi..... Dus je moet wel houden van een beetje gefreubel. De panda is namelijk maar 12 cm van neus tot staart.


Het testen kost altijd even tijd. Dan moet ik eerst het patroon uitschrijven en dan nog mensen vinden die het willen haken. Dus daarom nu een keer testen en publiceren in één handeling
Hoe? Ik maak er een soort CAL van. Via dit blog en via Raverly kan je deelnemen. Vanaf  maandag 11 mei volgt er elke week een stukje van het patroon. Het is gewoon te downloaden in pdf en als je Raverly hebt krijg je een melding van een update van het patroon.

En ik laat hier de tips  en trucs zien op mijn blog. Vragen stellen kan hieronder of op Raverly. En wil je een foto laten zien, mail mij deze dan of post hem op Raverly in je projectpagina.
Over 3 weken is het patroon klaar en getest.

Meedoen? Leuk! Wat heb je nodig?

 • Kleuren garen voor je panda beer. Meestal zwart en wit, maar ach ja... je bent zelf ontwerper. Dus een roze/witte of blauw/witte panda moet ook kunnen!. (halve bolletjes zijn ruim voldoende. Dus leuk voor je restjes.)
 • Ik haak met haaknaald 2,0 mm. Maar als je iets dikker katoen gebruikt moet je je naald aanpassen. Je knuffel wordt dan ook iets groter.
 • 6 mm veiligheidsoogjes.
 • Borduurnaald voor het borduren van neusje.
 • En verder fibervulling voor de binnenkant.


Let op! Moet je een geoefende haakster zijn?
Nee, dat hoeft niet... er zitten alleen wel kleurwisselingen in het patroon. Ik probeer zoveel mogelijk met foto's duidelijk te maken of goed uit te schrijven, maar soms blijkt dit voor sommigen haaksters toch lastig. Op mijn blog staat onder tutorials een voorbeeld van kleurwisselingen.

ALL-in- one? Wat is dat?
Vind je het in elkaar zetten de vervelendste klus ondanks dat je dan resultaat ziet?
Dit is een all-in-one patroon! Het enige wat er wordt geborduurd is de neus. De rest is allemaal gehaakt! Dus geen losse pootjes en oren. Alles haak je in elkaar... en je ziet er niets van.

Wil je dit ook een keer proberen? Doe dan nu mee!
Op 11 mei komt deel 1; het hoofdje met oren en nek. 
Op 18 mei komt deel 2: het lijfje en staart. Op 25 mei komt deel 3: de poten.

Ik ben benieuwd wie er mee gaat doen! Laat het hieronder weten. En wil je het ook posten op Raverly? dat kan. Ik heb een eigen groep waar je je ook kunt aanmelden.


Reacties

 1. Wat leuk zeg! Alleen komende weken ontbreekt me echt de tijd. Dus ik doe niet mee (helaas....), maar ik vind het idee heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over 3 weken is het patroon online... Dan kan je hem ook haken als je tijd hebt. Ik heb ondertussen 4 deelnemers. Leuk om te horen dat je het idee leuk vind

   Verwijderen
 2. Ik hou van all-in-one! Ik doe mee! Groetjes Hiltje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Hiltje, ik zie je berichtje al op Raverly.... het patroon deel 1 komt er aan!

   Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan

Populaire posts van deze blog

Patroon Konijn Suusje

En ja.... de laatste voor de zomervakantie... Suusje het konijn is ook klaar. Met dank aan Mariëlle en Saskia die deze schat hebben getest. En hun resultaat mag er ook zijn! Mariëlle heeft er zelfs een jurkje bij ontworpen die ik in het patroon heb toegevoegd. Leuk om te zien hoe anders Suusje wordt als het met gewoon glad katoen wordt gehaakt. Net zo schattig! Dames, dank voor het testen. en wil jij nu ook aan de slag? Dat kan.....  hier is het patroon .

amigurumi lessen ontwerp je eerste pop - (deel 3)

We hebben het gehad over bolvormen, cilinders, kegels en andere basisvormen. Hiermee kan je je eigen eerste amigurumi pop ontwerpen. Het lastigste onderdeel vinden de meeste ontwerpers om een tekening te maken (tenzij je beroep tekenaar is natuurlijk). Het hoeft geen topstuk te zijn. Maar gewoon een inspiratie tekening. Het kan ook een clip art tekening zijn, of misschien vind je de pluche knuffel in de winkel prachtig. Een foto van je eigen oude stoffen pop kan ook een goed voorbeeld zijn. Kies iets waarvan jij een goed gevoel krijgt en waarvan jij de onderdelen goed kunt zien (of kunt tekenen) zodat je in je hoofd een haakschema kunt kiezen. Als je een schets hebt gemaakt kan je dit er alvast bij zetten. Vanja verteld dat zij bijna nooit met kleur werkt als ze gaat tekenen. Vaak gewoon met potlood of zwarte pen. Vanuit basisvormen maakt ze een schets. Die basisvormen laat ze staan als hulpmiddel om te kunnen haken. Moet het hoofd een ovaal worden of een rondje. Met de vori

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013. Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website: http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/ We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur. R1: 6v in magic cirkel (oranje) cute-amigurumi.blogspot.nl R2: *2v in v* 6x (12) (oranje) R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje) R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje) R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje) R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje) R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje) R8-14: 42v (oranje) R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje) R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje) R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje) Deels opvulle