Doorgaan naar hoofdcontent

Kikker stuiterbal

Dit keer een klein patroon, maar waar de kids veel plezier aan zullen beleven. Ik heb een stuiterbal omgetoverd tot een kikker. Dat maakt het stuiteren veel leuker. Hij springt alle kanten op!

Hoe maak je deze grappige kikker?
Koop een stuiterbal. Ik heb ze bij de Hema gehaald. Maar misschien heb je er nog één in de lade liggen.
Ik heb het patroon opgeschreven, passend voor deze bal. Maar zorg dat je er zo strak mogelijk omheen haakt. Dus haak pas je patroon aan door er een rij bij of laat er één weg zodat het strak erom heen zit.


 pdf hier te downloaden.

Veel plezier!

Reacties

 1. Wat een leuk idee. Dit lijkt me ook iets voor creatieve moeders om te makan als traktatie bij verjaardagen. Dank je voor het delen van het patroon.

  Fijne dag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoezo voor de kids......? Denk dat volwassenen ook graag dit leuke balletje willen laten stuiteren!
  Ik heb het gedownload.
  Dank je voor het patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi hoi,
  Wat een leuk en grappg idee !
  Ben net al snel naar de hema geweest ! Geen stuiterbal te vinden, dus gevraagd ..... en ja in het magazijn stond een doosje, maar met 2 verschillende maten. Een grote met glitters erin, en kleinere met een vlinder erin. Welke heb jij gebruikt als ik vragen mag ? Wat is de doorsnede of omtrek van die stuiterbal van jou ?
  Groetjes en fijn weekeinde !
  Caroline :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi caroline, ik heb ballen van vorig jaar gebruikt. deze waren roze, geel en wit zonder glitters of beestjes. Maar de bal is 4 cm doorsnede. Is je bal iets groter, laat het dan even weten, en kom je er niet uit, laat het dan even weten.
  groet en mail je mij een foto? Dan plaats ik hem op mijn blog erbij! en in Raverly!
  groet AmiFan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk die! Heb hem ook gemaakt. De kinderen zijn er ook helemaal blij mee. http://haakblog.wordpress.com/2014/04/08/springkikker/

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan

Populaire posts van deze blog

Patroon Konijn Suusje

En ja.... de laatste voor de zomervakantie... Suusje het konijn is ook klaar. Met dank aan Mariëlle en Saskia die deze schat hebben getest. En hun resultaat mag er ook zijn! Mariëlle heeft er zelfs een jurkje bij ontworpen die ik in het patroon heb toegevoegd. Leuk om te zien hoe anders Suusje wordt als het met gewoon glad katoen wordt gehaakt. Net zo schattig! Dames, dank voor het testen. en wil jij nu ook aan de slag? Dat kan.....  hier is het patroon .

amigurumi lessen ontwerp je eerste pop - (deel 3)

We hebben het gehad over bolvormen, cilinders, kegels en andere basisvormen. Hiermee kan je je eigen eerste amigurumi pop ontwerpen. Het lastigste onderdeel vinden de meeste ontwerpers om een tekening te maken (tenzij je beroep tekenaar is natuurlijk). Het hoeft geen topstuk te zijn. Maar gewoon een inspiratie tekening. Het kan ook een clip art tekening zijn, of misschien vind je de pluche knuffel in de winkel prachtig. Een foto van je eigen oude stoffen pop kan ook een goed voorbeeld zijn. Kies iets waarvan jij een goed gevoel krijgt en waarvan jij de onderdelen goed kunt zien (of kunt tekenen) zodat je in je hoofd een haakschema kunt kiezen. Als je een schets hebt gemaakt kan je dit er alvast bij zetten. Vanja verteld dat zij bijna nooit met kleur werkt als ze gaat tekenen. Vaak gewoon met potlood of zwarte pen. Vanuit basisvormen maakt ze een schets. Die basisvormen laat ze staan als hulpmiddel om te kunnen haken. Moet het hoofd een ovaal worden of een rondje. Met de vori

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013. Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website: http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/ We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur. R1: 6v in magic cirkel (oranje) cute-amigurumi.blogspot.nl R2: *2v in v* 6x (12) (oranje) R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje) R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje) R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje) R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje) R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje) R8-14: 42v (oranje) R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje) R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje) R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje) Deels opvulle