Doorgaan naar hoofdcontent

Miauw de kat - sleutelhanger


Dit keer een klein sleutelhanger. Ik heb haar Miauw genoemd.
Een klein patroontje.  Bedacht toen ik bezig was met de lapjeskat voor Renske. Die schiet trouwens lekker op. Ben nu het patroon aan het controleren. Ik denk dat dat de volgende haak samen gaat worden.

Miauw is in één avondje te maken. Mits je de wol / katoen in huis hebt, natuurlijk. 
Ik heb speciaal katoen gebruikt. Lanas Stop. Dit is mooi harig (de blogvolgers kennen het wel van het eekhoorntje) Daar gebruikte ik het voor de staart. Dit is de gevlekte variant. Lynx heet het.
Dit keer ga ik ook iets nieuws proberen. In plaats van het patroon hier helemaal uittypen, geef ik de link vrij naar mijn Raverly account.

Al heel lang ben ik volger van Raverly. Prachtige gratis patronen zijn er te vinden. Genoeg inspiratie. Maar sinds een half jaar zet ik er ook zelf patronen op, soms zelfs ook in het Engels.
Eerst maakte ik een link naar mijn blog. Maar sinds kort plaats ik een pdf  met het patroon. 
dus daarom kunnen jullie de patronen nu gewoon downloaden. 
Dat lijkt mij een stuk gemakkelijker, dan kopiëren, in "word" plakken en dan weer opslaan.

Wil je Miauw haken? En in pdf downloaden? Klik hier

Heb je hier problemen mee, lukt het niet, of bevalt het niet. Laat het dan even weten.

groet AmiFan

Reacties

 1. Reacties
  1. Haak wat lastig maar dat doet al dat mohair gedoe... maar het resultaat is prachtig.

   Verwijderen
 2. Dit garen kende ik nog niet. Ik ga na oud en nieuw eens kijken of het bij mij in de buurt te koop is.
  Jouw kleine katje blijft leuk. Mooi dat je jouw patronen op Ravelry deelt met een PDF. Met PDF's werken is voor mij een wens voor 2014. Heb je een tip hoe of waar ik dat kan regelen? Dan hoor ik dat graag (in een mailtje).

  Ik wens je een goede en veilige jaarwisseling, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan

Populaire posts van deze blog

Patroon Konijn Suusje

En ja.... de laatste voor de zomervakantie... Suusje het konijn is ook klaar. Met dank aan Mariëlle en Saskia die deze schat hebben getest. En hun resultaat mag er ook zijn! Mariëlle heeft er zelfs een jurkje bij ontworpen die ik in het patroon heb toegevoegd. Leuk om te zien hoe anders Suusje wordt als het met gewoon glad katoen wordt gehaakt. Net zo schattig! Dames, dank voor het testen. en wil jij nu ook aan de slag? Dat kan.....  hier is het patroon .

amigurumi lessen ontwerp je eerste pop - (deel 3)

We hebben het gehad over bolvormen, cilinders, kegels en andere basisvormen. Hiermee kan je je eigen eerste amigurumi pop ontwerpen. Het lastigste onderdeel vinden de meeste ontwerpers om een tekening te maken (tenzij je beroep tekenaar is natuurlijk). Het hoeft geen topstuk te zijn. Maar gewoon een inspiratie tekening. Het kan ook een clip art tekening zijn, of misschien vind je de pluche knuffel in de winkel prachtig. Een foto van je eigen oude stoffen pop kan ook een goed voorbeeld zijn. Kies iets waarvan jij een goed gevoel krijgt en waarvan jij de onderdelen goed kunt zien (of kunt tekenen) zodat je in je hoofd een haakschema kunt kiezen. Als je een schets hebt gemaakt kan je dit er alvast bij zetten. Vanja verteld dat zij bijna nooit met kleur werkt als ze gaat tekenen. Vaak gewoon met potlood of zwarte pen. Vanuit basisvormen maakt ze een schets. Die basisvormen laat ze staan als hulpmiddel om te kunnen haken. Moet het hoofd een ovaal worden of een rondje. Met de vori

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013. Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website: http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/ We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur. R1: 6v in magic cirkel (oranje) cute-amigurumi.blogspot.nl R2: *2v in v* 6x (12) (oranje) R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje) R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje) R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje) R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje) R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje) R8-14: 42v (oranje) R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje) R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje) R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje) Deels opvulle