Doorgaan naar hoofdcontent

Opfrisser

Even 'digitale stofdoek' over mijn blog gehaald. Omdat ik vandaag toch lekker bezig ben om al mijn patronen in te typen en de mooiste foto's uit te zoeken, heb ik ook even een nieuwe banner gemaakt voor mijn blog. En een nieuw kleurtje gekozen. Zo... dat voelt goed. Lekker fris.

De achtergrond sluit al vast aan bij mijn aankomende project voor dit blog. Omdat ik mee heb gedaan aan de wedstrijd op freubelweb, heb ik diverse vogeltjes gehaakt.
Dus vanaf 15 september op dit blog... Amifan makes birds...
Benieuwd? Blijven lezen en volgen dus! Net als die 89 volgers die ik nu al heb! Wouw. Dit motiveert mij wel om door te gaan hoor. Leuk. Blijf vooral ook reageren op mijn berichten. Want dan blijf ik bloggen!

En heb je toevallig deze zomer nog wasknijpersbeestjes gehaakt? Stuur de foto's dan in! Ik maak er een mooie collage van en in oktober elke dag (!) een nieuw beestje / patroon voor een wasknijper!
Fijn weekend. Amifan

Reacties

 1. Dat ziet er ineens anders uit !
  Wel heel mooi, mooi gestoft amifan :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo ziet jouw blog er weer heel anders uit. Leuk dat het bij de birds projecten aansluit. Ik ben nieuwsgierig wat jij allemaal hebt ontworpen en hebt gemaakt.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow! Mooi hoor! Mag ik vragen hoe je die banner hebt gemaakt? Heb je daar een programma of app voor?....

  Groetjes sietske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoi sietske. In word heb ik de foto s gezet van mijn creaties. Die allemaal voorzien van een lijstje(opmaak afbeelding). En daarna een printscreen gemaakt en deze in paint geplakt. Afgesneden in juiste formaat en in jpg opgeslagen. Het is wel een werk. Maar ben erg tevreden. Trouwens misschuen is er ook wel een app. Maar dat wist ik dan niet. groet

   Verwijderen
  2. Dat klinkt nog niet eens zo moeilijk... Moet ik ook maar eens uitproberen, maar dan moet ik eerst nog betere vriendjes worden mat mijn imac, die sinds kort mijn windowscomputer heeft vervangen... Hihi!
   En het is zeker een mooi resultaat geworden!

   Verwijderen
 4. Dat ziet er mooi uit!
  Helaas niet toegekomen aan een volgend wasknijperdiertje (heb een olifant gemaakt). De hele zomer veel gewerkt en pas vlg week vakantie en eindelijk meer tijd.
  JennekedL

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, maar ik had toch een foto van die olifant? Ik ben bezig met je giraffe... dat was een wens van je toch? Die heb ik bijna af.... nog een paar weken, dan is het oktober en gaat er (echt waar) elke dag één patroon online!

   Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan

Populaire posts van deze blog

Patroon Konijn Suusje

En ja.... de laatste voor de zomervakantie... Suusje het konijn is ook klaar. Met dank aan Mariëlle en Saskia die deze schat hebben getest. En hun resultaat mag er ook zijn! Mariëlle heeft er zelfs een jurkje bij ontworpen die ik in het patroon heb toegevoegd. Leuk om te zien hoe anders Suusje wordt als het met gewoon glad katoen wordt gehaakt. Net zo schattig! Dames, dank voor het testen. en wil jij nu ook aan de slag? Dat kan.....  hier is het patroon .

amigurumi lessen ontwerp je eerste pop - (deel 3)

We hebben het gehad over bolvormen, cilinders, kegels en andere basisvormen. Hiermee kan je je eigen eerste amigurumi pop ontwerpen. Het lastigste onderdeel vinden de meeste ontwerpers om een tekening te maken (tenzij je beroep tekenaar is natuurlijk). Het hoeft geen topstuk te zijn. Maar gewoon een inspiratie tekening. Het kan ook een clip art tekening zijn, of misschien vind je de pluche knuffel in de winkel prachtig. Een foto van je eigen oude stoffen pop kan ook een goed voorbeeld zijn. Kies iets waarvan jij een goed gevoel krijgt en waarvan jij de onderdelen goed kunt zien (of kunt tekenen) zodat je in je hoofd een haakschema kunt kiezen. Als je een schets hebt gemaakt kan je dit er alvast bij zetten. Vanja verteld dat zij bijna nooit met kleur werkt als ze gaat tekenen. Vaak gewoon met potlood of zwarte pen. Vanuit basisvormen maakt ze een schets. Die basisvormen laat ze staan als hulpmiddel om te kunnen haken. Moet het hoofd een ovaal worden of een rondje. Met de vori

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013. Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website: http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/ We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur. R1: 6v in magic cirkel (oranje) cute-amigurumi.blogspot.nl R2: *2v in v* 6x (12) (oranje) R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje) R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje) R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje) R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje) R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje) R8-14: 42v (oranje) R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje) R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje) R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje) Deels opvulle