Doorgaan naar hoofdcontent

Egeltje ontwaakt uit zomerslaapje

Net als dit egeltje had ik een zomerslaapje nodig. Nu ben ik weer terug. Mijn zomervakantie zit er weer op. Ik mag weer werken. Ik heb heerlijk genoten van het prachtige zomer weer.
Op de camping veel tijd gehad om te haken. De inspiratie komt daar van zelf. Dus ik heb veel nieuwe beestjes ontworpen en patronen bijgehouden in mijn schriftje. Het uittypen en foto's maken zal nog het meeste werk kosten, hi hi. Er komen in dit najaar vele vogels, wasknijperbeestjes (28stuks), kleine en grote paarden, muizen, eekhoorntjes en nog veel meer creaties op dit blog.

Op de markt van het vakantieadres liep ik letterlijk tegen een mandje vol wol aan, dat in de aanbieding was. Hierin lagen o.a. bolletjes Scheepjeswol Peggy. Nu 2 euro per bol! Dus die moesten mee met mij.
Het nadeel is dat bij nieuwe bolletjes is dat ik er altijd direct mee aan de slag wil. Dus eekhoorntje waar ik net mee was gestart moest even wachten. Maar die is uiteindelijk ook af gekomen hoor.
Maar dit makkelijk te haken egeltje wilde ik als eerste delen met jullie, mijn trouwe volgers.

Hoe kom ik er nu op om een egeltje te maken? Dat weet ik namelijk ook nooit van te voren. Ik start met een kleur. Ik dit geval roze.
Al snel had ik een roze snuitje af. Toen moesten er enkele draden van het scheepjeswol aan worden vastgehaakt. En dan? Dan val ik even stil.... waar lijkt het op. Een freggel? Nee, dan moet ik andere oogjes op haken. Misschien de andere keer. Een hondje met lange haren? Nee... ook niet. Beetje gekke kleur voor een hond. En dan opeens komt het idee.
Het wordt een... EGEL.

En dan komt er direct een plaatje in mijn hoofd. Ik wil dat de egel zich wel kan oprollen. Dus dan maar geen pootjes. Alleen zijn koppie is opgevuld. De rest is zo plat als een overreden egeltje (hi hi). Het is dan ook makkelijk haken. Geen pootjes en  andere poespas.  Gewoon rijtjes / rondjes haken. Deze wol is al lastig genoeg.

Ook maken? Dat kan....

Het patroon van het liggende 'zomerslaap' egeltje:

Begin met de neus.
P = Peggy wol, roze is gewoon katoen
R1 5v in magic cirkel
R2 *2v in v* herhaal 5x ( 10)
R3 *2v in v, v* herhaal 5x (15)
R4 *2v in v, 2v* herhaal 5x (20)
R5 *2v in v, 3v* herhaal 5x (25)
R6 25v
R7 5v, *2v in v, 4v* herhaal 4x (29)
R8 5v, *2v in v, 5v* herhaal 4x (33)
R9-12 33v
Plaats oogjes, naai neus en mondje. En vul het hoofdje op. Naai R 11 aan elkaar, met roze draad, waardoor het hoofdje dicht zit. Ga nu verder met haken >

R13-14 P - 5v, roze - 28v
R15 P5v, roze *2v in v, 6v* herhaal 4x (37)
R16 -36: 37v, waarvan aan de bovenkant ongeveer 20 v Peggy wol, en op de buik gewoon katoen, 10 v Dit even uitkienen bij elke rij. Ik heb het niet goed genoeg op geschreven.
R37 P - minder 7x in deze rij. Dus van 37 naar 30 steken.
R38 P *min, 4v* herhaal 5x (25)
R39 P *min, 3v* herhaal 5x (20)
R40 P *min, 2v* herhaal 5x (15)
R41 P *min, v* herhaal 5x (10)
R42 P *min* herhaal 5x (5)
afhechten.

En klaar is je egel. Je kan hem oprollen als een balletje, of plat neerleggen.

Zo... mijn eerste patroon weer online.... heerlijk. Ben benieuwd of jullie ook zo'n inspirerende zomer hebben gehad. Mijn mailbox bevat al diverse wasknijperbeestjes. Ik heb er ook al veel gemaakt.... dus oktober wordt wasknijpermaand!

Groet
amifan

Reacties

 1. Reacties
  1. Dank je Anja. Dit weekend komt er nog iets schattigs....

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Volgens google betekend dit schoonheid, groet.... Dank Barbara!

   Verwijderen
 3. Leuk, je bent weer terug.
  Ik heb de hele vakantie op andere blogs moeten zoeken om te kunnen haken maar deze blijf overduidelijk mijn favoriet.
  Superschattige egel trouwens, leuk om het jaar mee te beginnen.
  Ik ben helemaal klaar dus laat die nieuwe patroontjes maar komen :)

  Groetjes Elisa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank Elisa.... fijn om te lezen dat ik tot je favoriet behoor... Leuk compliment! Ik ga direct aan de slag.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan

Populaire posts van deze blog

Patroon Konijn Suusje

En ja.... de laatste voor de zomervakantie... Suusje het konijn is ook klaar. Met dank aan Mariëlle en Saskia die deze schat hebben getest. En hun resultaat mag er ook zijn! Mariëlle heeft er zelfs een jurkje bij ontworpen die ik in het patroon heb toegevoegd. Leuk om te zien hoe anders Suusje wordt als het met gewoon glad katoen wordt gehaakt. Net zo schattig! Dames, dank voor het testen. en wil jij nu ook aan de slag? Dat kan.....  hier is het patroon .

amigurumi lessen ontwerp je eerste pop - (deel 3)

We hebben het gehad over bolvormen, cilinders, kegels en andere basisvormen. Hiermee kan je je eigen eerste amigurumi pop ontwerpen. Het lastigste onderdeel vinden de meeste ontwerpers om een tekening te maken (tenzij je beroep tekenaar is natuurlijk). Het hoeft geen topstuk te zijn. Maar gewoon een inspiratie tekening. Het kan ook een clip art tekening zijn, of misschien vind je de pluche knuffel in de winkel prachtig. Een foto van je eigen oude stoffen pop kan ook een goed voorbeeld zijn. Kies iets waarvan jij een goed gevoel krijgt en waarvan jij de onderdelen goed kunt zien (of kunt tekenen) zodat je in je hoofd een haakschema kunt kiezen. Als je een schets hebt gemaakt kan je dit er alvast bij zetten. Vanja verteld dat zij bijna nooit met kleur werkt als ze gaat tekenen. Vaak gewoon met potlood of zwarte pen. Vanuit basisvormen maakt ze een schets. Die basisvormen laat ze staan als hulpmiddel om te kunnen haken. Moet het hoofd een ovaal worden of een rondje. Met de vori

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013. Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website: http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/ We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur. R1: 6v in magic cirkel (oranje) cute-amigurumi.blogspot.nl R2: *2v in v* 6x (12) (oranje) R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje) R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje) R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje) R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje) R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje) R8-14: 42v (oranje) R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje) R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje) R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje) Deels opvulle