donderdag 13 juni 2013

NIEUWE HAAK SAMEN - wasknijper poppetjes / beestjes start 20 juni

Op 20 juni start er een nieuwe HAAK SAMEN. Deze is anders dan de vorige twee. Dit keer hoeft het patroon niet uitgetest te worden. Dat is al gedaan. Maar... ik vraag wel creativiteit van mijn medehaaksters. Omdat de meesten in de zomervakantie toch willen haken maar niet te ingewikkeld bezig zijn en niet te veel willen sjouwen heb ik een simpel patroon. Geschikt voor de beginnende haaksters onder ons, maar  ik denk... ook een leuke uitdaging voor de gevorderde haaksters onder ons.


Wat is het en wat het je nodig?
Het zijn wasknijper poppetjes /  beestjes. Kleine korte haakprojectjes.
Nodig heb je kleurtjes / restjes katoen. En houten wasknijpers. Ik heb gehaakt met naald 2. Maar dit kan je variëren met je dikte van het katoen.

Waarom dit project?

Ik wil al geruime tijd een leuke creatie maken om te gebruiken als versiering van een 'traktatie' op school. In deze haaksels zit een wasknijper. Dus het kan op een zakje snoep, op een appelstokje of iets anders wat er wordt getrakteerd. De wasknijper blijft gewoon functioneren.Er zijn echter 28 kinderen in een klas. En mijn ideeën voor verschillende varianten.... die raken een beetje op. Dus.. de opdracht is. Maak een uniek exemplaar. Dan kan ik het nahaken en heb ik na de zomer (in november) 28 verschillende exemplaren. Je hebt tot 15 september om een creatie te maken.... En gezien de grootte van de wasknijper is dat vast geen probleem.
Dus HELP ME!

Wat ga je doen:
Afhankelijk van je niveau kan je kiezen wat je wilt:
1. Beginnende haakster? Haak één van de twee basis patronen in een andere kleur dan het patroon aan geeft.  Kies voor het poppetje of het beestje. En stuur de foto in.

2. Gevorderde haakster of zin in een uitdaging? Haak een eigen variant en voeg er iets unieks aan toe. Wat? Bijvoorbeeld een andere staart, oogjes op andere plek of bloemetje, hoedje... etc. Vertel me wat je hebt gedaan en laat het zien met een foto. Noteer wat je (ongeveer) hebt gedaan, of waar je het patroon vandaan hebt. Of als je het echt zelf hebt bedacht, en het lukt je om het bij te houden tijdens het haken, geef dan het patroon door. Dus ontwerp met me mee! Er zijn vast meer ontwerpers in spé, net als ik.
Alle foto's en patronen komen op dit blog, met je naam erbij.
Mee doen?

Meer lezen over de regels?
http://cute-amigurumi.blogspot.nl/p/haak-samen-wat-is-dat.html

Ik hoop op een inspirerende zomer!

9 opmerkingen:

 1. Op de verkeerde blog gereageerd :-) allee, niet verkeerde.. Op haak maar aan ;-) zoals ik daar zei: als de kans krijg, en inspiratie komt, zal ik 1 maken! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoeveel tijd heb je om het af te maken als je wil meedoen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, laat je mail achter (wordt niet gepubliceerd) en dan krijg je een pdf (na de 20e juni) gemaild. De duur is tot 15 september. Ik heb het toegevoegd! Dus alle tijd om mee te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het lijkt me heel leuk om mee te doen, maar ik ben op het ogenblik op vakantie en er zijn geen wasknijpers hier. Is het goed als ik vanaf 3 juli start?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Petronille, laat je een email achter op mijn contactformulier? Dan stuur ik je het patroon. Wanneer je start is geen probleem. Maar je hebt tot half september de tijd om er één te maken... moet lukken toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. welke wasknijpers worden er gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi, houten wasknijpers zie foto blog. Sorry, vergeten in patroon te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ooooooo,:0)die heb ik genoeg :)
  dank je wel :)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan