Doorgaan naar hoofdcontent

Een nieuwe wereld?

Na 10 pogingen, en drie echte bollen, stop ik er voorlopig mee... ik kan geen wereldbol meer zien. En ik ben moe van het puzzelen.
Na mijn vorige berichtje (van de rugby bal) zijn het nu wel echte bollen geworden. Op verzoek  van mijn lezers toch een foto van mijn pogingen.

De grootste bol lijkt zo op het eerste gezicht goed. Maar Zuid-Amerika is verschoven naar Europa. De achterkant van deze bol klopt redelijk. Maar toch ben ik gestopt. De wereld ligt te veel op de noordpool ligt.... en Zuid- Amerika is dus weg gedreven.

Poging 2: met haaknaald 1,0 en dun draad een mini wereldje (met roze). Die is redelijk goed gegaan. De polen kloppen, er ligt sneeuw, maar de zeespiegel is gestegen. Als ik het zou omdraaien herken je Europa en Rusland niet. Zij hebben enigzins last van natte voeten (te veel blauw). Extreem broeikaseffect?

De laatste poging van dit weekend: de kleine blauwe met groene. De beste poging.
Australië is daar iets te laag terecht gekomen, dus die hebben het koud, ipv warm...

Al met al, nog niet tevreden. Maar ik ben er voorlopig wel even klaar mee. Ik ga t.z.t de grote bol gebruiken om het patroon verder uit te werken, en de werelddelen wat  terugschuiven. Dat moet echt een keer goed komen. Ik zal mijn kladblaadje goed bewaren. Voor dit weekend weer genoeg gepuzzeld. Nog geen patroon online dus, sorry. Of jullie moeten ook een nieuwe wereld willen creeëren...


Binnenkort wel een nieuwe haak samen!!!!  Wilma is al heel ver met Nellie. Een prachtige paarse nijlpaard.

Kleine preview van Allergaartje?
Een draak/dino, met bloemen, grote bek, grote voeten, veel te haken, veel ijzerdraad... en nog veel meer...
Preview... Zin in? Hou mijn blog in de gaten. Over 2 weken start de inschrijving en deel 1.


Reacties

 1. hahah ik zit te schudden van het lachen over je schrijven van je pogingen een wereldbol te haken!
  komt vast goed.. maar inderdaad.. even laten rusten.
  en wat is nu weer een haak samen??
  zoiets als een c.a.l.???
  dino is leukkkk.. want ik heb 2 kleinzonen die er dol op zijn.
  ik blijf je blog dus goed in de gaten houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb grote bewondering voor je pogingen ! En het gaat je vast een keer lukken. Het idee is super !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. vind het heel dapper geprobeerd en het ziet er heel niet verkeerd uit

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het zo leuk! Dank je wel voor het laten zien van je pogingen. Ik geniet van het verhaal over verschoven continenten en natte voeten!
  Een nieuwe wereld ontwerpen is misschien ook nog wel een idee! :-)

  Als je het project ooit weer oppakt, dan hoor ik het graag, hoor!

  groetjes
  Marieke
  mamadoggie.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me heel leuk zo'n "haak samen". Ik ga je blog zeker in de gaten houden.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan

Populaire posts van deze blog

Patroon Konijn Suusje

En ja.... de laatste voor de zomervakantie... Suusje het konijn is ook klaar. Met dank aan Mariëlle en Saskia die deze schat hebben getest. En hun resultaat mag er ook zijn! Mariëlle heeft er zelfs een jurkje bij ontworpen die ik in het patroon heb toegevoegd. Leuk om te zien hoe anders Suusje wordt als het met gewoon glad katoen wordt gehaakt. Net zo schattig! Dames, dank voor het testen. en wil jij nu ook aan de slag? Dat kan.....  hier is het patroon .

amigurumi lessen ontwerp je eerste pop - (deel 3)

We hebben het gehad over bolvormen, cilinders, kegels en andere basisvormen. Hiermee kan je je eigen eerste amigurumi pop ontwerpen. Het lastigste onderdeel vinden de meeste ontwerpers om een tekening te maken (tenzij je beroep tekenaar is natuurlijk). Het hoeft geen topstuk te zijn. Maar gewoon een inspiratie tekening. Het kan ook een clip art tekening zijn, of misschien vind je de pluche knuffel in de winkel prachtig. Een foto van je eigen oude stoffen pop kan ook een goed voorbeeld zijn. Kies iets waarvan jij een goed gevoel krijgt en waarvan jij de onderdelen goed kunt zien (of kunt tekenen) zodat je in je hoofd een haakschema kunt kiezen. Als je een schets hebt gemaakt kan je dit er alvast bij zetten. Vanja verteld dat zij bijna nooit met kleur werkt als ze gaat tekenen. Vaak gewoon met potlood of zwarte pen. Vanuit basisvormen maakt ze een schets. Die basisvormen laat ze staan als hulpmiddel om te kunnen haken. Moet het hoofd een ovaal worden of een rondje. Met de vori

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013. Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website: http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/ We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur. R1: 6v in magic cirkel (oranje) cute-amigurumi.blogspot.nl R2: *2v in v* 6x (12) (oranje) R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje) R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje) R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje) R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje) R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje) R8-14: 42v (oranje) R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje) R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje) R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje) Deels opvulle