Doorgaan naar hoofdcontent

Japanse AMI-konijn af.

Deze dagen bezig geweest met een mooi Japans patroon. Ik kan geen woord Japans lezen, maar dat is op zich niet zo erg. De meeste patronen zijn met XX en V. Een X is een vaste. Een V is een dubbele vaste in de steek.  Wat ik super vind van die Japanners is het beginnen met een magic loop (of magische cirkel). Veel hakers vinden dit lastig. Daarom heb ik een uitleg gemaakt >> zie uitleg magic loop (Er staat een uitleg onder de patronen)


Hoe haak ik dan verder met dat Japanse patroon? Gewoon maar beginnen en kijken wat iets wordt. Zo bleek ik al snel twee witte voeten te haken. Het lijfje had ik al wel herkent uit het patroon. Het is eigenlijk een soort puzzel. Maar van één stuk kon ik niet vanuit de tekening zien wat het moest worden. Zijn dit nu de oren van het konijn? Beetje groot toch? Of zijn dit mouwen van de jurk? Welke kleur moet ik nu pakken.Wit voor de oren of rood voor de mouwen? Tja. Toen gaf iemand mij de tip: google translate. Maar ik dacht, ik heb een pdf patroon. Hoe los ik dat op? Gelukkig kan je uit pdf wel tekst copieren. De plaatjes (dus xx en vv) lukt niet, maar losse woorden kan je wel copieren. 
Dus ik heb 着物 in google geplakt. En...het stuk dat ik aan het maken was bleek een kimono te zijn. Oké, verkeerde kleur gekozen. Uithalen dus en overstappen op geel.

Toen lekker verder puzzelen, en alle onderdelen verzamelen.
Na 2 avonden haken kon ik het konijn in elkaar zetten. Dat vind ik altijd leuk werk. Dan zie je wat het echt gaat worden.Door het opvullen wordt het de juiste vorm.

Resultaat was deze prachtige Kimono-Ami af. Met een mooie Banjo. Binnenkort volgt nummer twee. Een mannetje met knapzak. Ik heb er zeven patronen van. Dus ben nog wel even bezig. Misschien maak ik ze wel alle zeven.
Reacties

 1. Waaaw, superleuk resultaat, zeg!!!! Vraag, waar heb je dat patroontje vandaan, misschien leuk om de link te plaatsen ;-)
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi sofie, wat leuk dat je zo snel na het plaatsen al reageert. Het patroon kan ik niet zomaar weggeven, i.v.m. auteursrechten. Het komt uit Japan. En weet niet wie de auteur is.

   Verwijderen
  2. heb je zelf toestemming gevraagd om het te mogen gebruiken ? zo nee, dan kun je gerust de link plaatsen...

   greetz mamouna

   Verwijderen
  3. Hoi mamaouna, Ik heb het van een japanse website, en kan niet alle 'regels'goed lezen in japans. Daarom via contactpersoon website eerst geprobeerd contact te leggen met de auteu. Dit ging niet en werd een afwijzing. Ik heb nu toestemming gevraagd om te linken.(ook daar stond iets over in de regels) Dus die aanvraag loopt. En zodra ik een ja krijg, zal ik het delen. Dus nog even geduld.

   Verwijderen
 2. Hij is inderdaad erg leuk en zo op zijn Japans!

  grtzzz
  Angeline
  www.mijnplekkie.tk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh deze is super leuk straalt echt iets oosters uit. Mooi!
  Groetjes, Annemie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. super mooi konijntje wouwxx
  liefs fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allemaal hartelijk dank voor jullie leuke reacties! Ik ben al begonnen met de tweede! Dit motiveert enorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zul je genoten hebben van dit project :) Het ziet erg erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan

Populaire posts van deze blog

Patroon Konijn Suusje

En ja.... de laatste voor de zomervakantie... Suusje het konijn is ook klaar. Met dank aan Mariëlle en Saskia die deze schat hebben getest. En hun resultaat mag er ook zijn! Mariëlle heeft er zelfs een jurkje bij ontworpen die ik in het patroon heb toegevoegd. Leuk om te zien hoe anders Suusje wordt als het met gewoon glad katoen wordt gehaakt. Net zo schattig! Dames, dank voor het testen. en wil jij nu ook aan de slag? Dat kan.....  hier is het patroon .

amigurumi lessen ontwerp je eerste pop - (deel 3)

We hebben het gehad over bolvormen, cilinders, kegels en andere basisvormen. Hiermee kan je je eigen eerste amigurumi pop ontwerpen. Het lastigste onderdeel vinden de meeste ontwerpers om een tekening te maken (tenzij je beroep tekenaar is natuurlijk). Het hoeft geen topstuk te zijn. Maar gewoon een inspiratie tekening. Het kan ook een clip art tekening zijn, of misschien vind je de pluche knuffel in de winkel prachtig. Een foto van je eigen oude stoffen pop kan ook een goed voorbeeld zijn. Kies iets waarvan jij een goed gevoel krijgt en waarvan jij de onderdelen goed kunt zien (of kunt tekenen) zodat je in je hoofd een haakschema kunt kiezen. Als je een schets hebt gemaakt kan je dit er alvast bij zetten. Vanja verteld dat zij bijna nooit met kleur werkt als ze gaat tekenen. Vaak gewoon met potlood of zwarte pen. Vanuit basisvormen maakt ze een schets. Die basisvormen laat ze staan als hulpmiddel om te kunnen haken. Moet het hoofd een ovaal worden of een rondje. Met de vori

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013. Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website: http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/ We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur. R1: 6v in magic cirkel (oranje) cute-amigurumi.blogspot.nl R2: *2v in v* 6x (12) (oranje) R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje) R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje) R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje) R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje) R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje) R8-14: 42v (oranje) R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje) R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje) R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje) Deels opvulle