Doorgaan naar hoofdcontent

twee konijnen klaar

Hoi allemaal,

Konijn 2 van de zeven 'hemelse japanse konijnen' is klaar. Op de foto zie je hem in delen. Ik heb hem iets veranderd ten opzichte van het origineel. Doordat het toch weer een japans is, was ik vergeten zijn broek (Dat aan het lijf vast bleek te zitten), mee te haken. Dus moest ik er een aparte broek overheen maken.

Voor mijn afwisseling heb ik de kleuren van jasje en broek gecombineerd in een streepjes riem. Het originele konijn was in groen en oranje.

Maar ik vond blauw leuker staan bij het vrouwtje.


En dit is het resultaat >>>>> mooi toch?
Ook de stok van de knapzak heb ik veranderd. Ik heb een rij lossen van 20 steken gehaakt, en dan 2x retour. Toen er een sateprikker in gestopt en daarom heen vast gehaakt. En voilá.... de knapzak ziet er een stuk knapper uit.    :)


<<<
Hier nog even met zijn tweetjes.. Een mooi stel.

En wil je weten hoe de rest er uit kan gaan zien?
V
V
V
V
Na overleg met de beheerder van de japanse website, mag ik de site delen!
Je kan dus leuke konijnen patronen downloaden - gratis.

Waar? http://www.amuuse.jp/topics/eto.html

Het zijn wel japanse patronen. Dus allemaal xxx en vv. Maar ontzettend leuk om te maken! Puzzelen en haken tegelijk.
groet
ami fan

Reacties

 1. Jeetje wat knap vooral om dat patroon te lezen. Ik ben nog maar net begonnen met haken vind het zo leuk en vooral om wat ik zie bij de bloggers. Ik wil straks ook wel van die leuke beestjes maken maar eerst nog maar even oefenen :)

  Fijne dag
  Ursula

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Ursula. Gewoon oefenen. In 2003 ben ik begonnen... maar zoals je ziet, gaat het steeds makkelijker. De uitdaging voor mij is nu zelf ontwerpen. Ben bezig met een dino... maar dat is nogal een klus. Groot dier he.. (hi hi)
   Als je een makkelijk patroontje zoekt om te oefenen... Op mijn patronen staat een kuikentje piep en een walvis. Die zijn echt niet zo moeilijk. Succes! En bedankt voor je reactie

   Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan

Populaire posts van deze blog

Patroon Konijn Suusje

En ja.... de laatste voor de zomervakantie... Suusje het konijn is ook klaar. Met dank aan Mariëlle en Saskia die deze schat hebben getest. En hun resultaat mag er ook zijn! Mariëlle heeft er zelfs een jurkje bij ontworpen die ik in het patroon heb toegevoegd. Leuk om te zien hoe anders Suusje wordt als het met gewoon glad katoen wordt gehaakt. Net zo schattig! Dames, dank voor het testen. en wil jij nu ook aan de slag? Dat kan.....  hier is het patroon .

amigurumi lessen ontwerp je eerste pop - (deel 3)

We hebben het gehad over bolvormen, cilinders, kegels en andere basisvormen. Hiermee kan je je eigen eerste amigurumi pop ontwerpen. Het lastigste onderdeel vinden de meeste ontwerpers om een tekening te maken (tenzij je beroep tekenaar is natuurlijk). Het hoeft geen topstuk te zijn. Maar gewoon een inspiratie tekening. Het kan ook een clip art tekening zijn, of misschien vind je de pluche knuffel in de winkel prachtig. Een foto van je eigen oude stoffen pop kan ook een goed voorbeeld zijn. Kies iets waarvan jij een goed gevoel krijgt en waarvan jij de onderdelen goed kunt zien (of kunt tekenen) zodat je in je hoofd een haakschema kunt kiezen. Als je een schets hebt gemaakt kan je dit er alvast bij zetten. Vanja verteld dat zij bijna nooit met kleur werkt als ze gaat tekenen. Vaak gewoon met potlood of zwarte pen. Vanuit basisvormen maakt ze een schets. Die basisvormen laat ze staan als hulpmiddel om te kunnen haken. Moet het hoofd een ovaal worden of een rondje. Met de vori

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013. Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website: http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/ We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur. R1: 6v in magic cirkel (oranje) cute-amigurumi.blogspot.nl R2: *2v in v* 6x (12) (oranje) R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje) R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje) R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje) R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje) R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje) R8-14: 42v (oranje) R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje) R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje) R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje) Deels opvulle