Doorgaan naar hoofdcontent

Haas in zak

Afgelopen dagen bezig geweest met een prachtig Oekrains patroon. (Ter afwisseling van de japanse konijnen. Nr. 2 is in de maak).

Gisteren de Haas in de ZAK afgerond. Dit patroon lag er al even en nu de lente toch weer even op zich laat wachten (hi hi) en Pasen eraan komt, moest het er maar van komen.
Het patroon is in het Oekrains geschreven, maar door Google translate te gebruiken en door logisch na denken is het toch gelukt om dit prachtige patroon af te ronden. De haas heb ik met Chenille draad gehaakt. En is dus lekker zacht. Door de tanden met gewoon katoen te maken, zie je verschil in kleur, en vallen ze op. Het neusje heb ik roze gemaakt, waardoor het een koddig effect heeft. En het Haasje is in een driehoekvorm, waardoor het anders is dan andere konijnen en hazen die wel eens heb gehaakt

De zak moest van mezelf in zachte lente kleurtjes. En daarom geel. Ik had niet genoeg om de hele zak geel te maken, maar had nog een bolletje gekleurd katoen liggen. Daar zijn de voeten en "kraag" van gemaakt. Het geeft mooie achteraf een mooie effect.

Ik ben heel tevreden over het resultaat en heb besloten het in te sturen in de wedstrijd op www.amigurumi-haken.be. Een website waar ik al geruime tijd ook op blog en weetjes uitwissel. Dus iedereen die daar lid is, en mijn blog leest! Kies een keertje voor mij
(Nee hoor, kies de mooiste! Doe ik ook altijd. En ik stem niet op mezelf. Maar ik kies altijd voor orginele patronen... en dat ben ik dit keer niet - niet zelf ontworpen bedoel ik dus.)
Voordat iedereen weer gaat vragen om het patroon.(Net als bij de japanse konijntjes...) 
Ik heb het vertaald in het Nederlands, maar mag het niet plaatsen van de auteur op dit blog. Wel kan ik de website doorgeven. Die kan je dan zelf Googlen:
amigurumi.com.ua. Er zijn daar nog veel meer leuke patronen te vinden. Ze zijn ECHT alleen voor eigen gebruik. Dus niet voor verkoop en niet om op eigen site te plaatsen. Ik hoop dat jullie dat respecteren, net als ik dat nu heb gedaan. Groet Ami fan.Reacties

 1. leuk zijn ze zeg ♥

  ha ha ik heb toevallig in febr. voor het eerst meegedaan met de wedstrijd

  lieve groet jenneke
  http://creaties-jenneke.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Jenneke, ik doe eigenlijk elke maand wel mee aan de wedstrijd. Kan ook omdat ik er dan wel weer 3 of zo af heb. Gemiddeld één knuffel per week komt hier van de plank. Deze week wordt het minder, door het gevulde avondprogramma. Maar anders zijn ze altijd zo klaar. Heerlijke ontspanning na het werk en voor de televisie.

   Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan

Populaire posts van deze blog

Patroon Konijn Suusje

En ja.... de laatste voor de zomervakantie... Suusje het konijn is ook klaar. Met dank aan Mariëlle en Saskia die deze schat hebben getest. En hun resultaat mag er ook zijn!
Mariëlle heeft er zelfs een jurkje bij ontworpen die ik in het patroon heb toegevoegd. Leuk om te zien hoe anders Suusje wordt als het met gewoon glad katoen wordt gehaakt. Net zo schattig!
Dames, dank voor het testen. en wil jij nu ook aan de slag? Dat kan.....  hier is het patroon.

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013.

Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website:
http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/

We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur.

R1: 6v in magic cirkel (oranje)
R2: *2v in v* 6x (12) (oranje)
R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje)
R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje)
R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje)
R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje)
R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje)
R8-14: 42v (oranje)
R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje)
R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje)
R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje)
Deels opvullen. Hier begint de slurf
Als je een veiligheidsoogje wilt …

Little pony

Zoals beloofd.... vandaag weer een nieuw patroon. Niet door mij bedacht dit keer. Ik ben erg druk met mijn eigen nieuwe patronen te controleren en invoeren op mijn blog. Dus eerst nog één uit mijn 'oude' doos... (ik had deze al voor de zomer af namelijk.) Volgende week komt er een lief patroontje van mijn eigen hand.

Al heel lang stond de Little Pony op mijn verlanglijstje.  En toen kwam ik op http://knitoneawesome.blogspot.co.uk een prachtig patroon tegen. Op facebook staat er al een Nederlandstalig patroon, met haar toestemming. Dit is de grote pony. Ik heb de kleine pony gekozen. Ik heb contact gezocht met de blogger en heb toestemming om haar prachtige patroon in het Nederlands online te zetten.

Ik heb een witte pony gehaakt, en de manen en staart gemaakt van wol. Dit heb ik gedaan met een breiring (soort van punniken). Maar je kan het ook haken of draden vastzetten zoals op de Engelse site. Daar maken ze de ogen met vilt.  Ik heb gekozen voor het borduren van de ogen, me…