Doorgaan naar hoofdcontent

Pim de poes en vogeltjes

Lekker zonnetje, patroontje vanuit japans boekje... bolletje gekleurde sokkenwol... en daar is weer een vogeltje.  Eén avondje werk. Buiten ligt sneeuw, dus dit vogeltje is iets te vroeg bezig aan zijn nestje.

Patroon volgt later . ik ben kwijt waar ik het vandaan heb.Pim de poes (van het boek PIM EN POM).
 
Werk in spiraalvorm; niet afhechten of draaien van het werk tenzij anders is vermeld.Gebruik marker om het begin van een rij aan te duiden; elke rij opschuiven.Hoofd/ lijfje: →grijs en donkergrijs, naald 2,5 mm

Start met lichtgrijs.
R 1: 2 lossen, 6 v in eerste lus of 6 v in magic ring (= 6 st)
R 2: 2 v in elke st. (= 12 st)
R 3: licht grijs * v, 2 v in de volgende st. * herhaal 3×, wissel van kleur – donker grijs * v, 2 v in de volgende st. * herhaal 3×,  (= 18 st)
R 5:licht grijs * 2 v, 2 v in de volgende st. * herhaal 3×, wissel van kleur – donker grijs,  * 2 v, 2 v in de volgende st. * herhaal 3×, (= 24 st)
R.6: licht grijs 24v
R 7: licht grijs * 3 v, 2 v in de volgende st. * herhaal 2×, wissel van kleur – donker grijs, * 3 v, 2 v in de volgende st. * herhaal 4 (= 30 st)
R 8: licht grijs 30 v
R 9: licht grijs * 4 v, 2 v in de volgende st. * herhaal 3×, wissel van kleur – donker grijs, * 4 v, 2 v in de volgende st. * herhaal 3 (= 36 st)
R 10: licht grijs 36v
R 11: licht grijs * 5 v, 2 v in de volgende st. * herhaal 2× wissel van kleur – donker grijs, * 5 v, 2 v in de volgende st. * herhaal 4× (= 42 st)
R 12:
licht grijs 42v
R 13: * 5 v, min * herhaal 6× (= 36 st) licht grijs

R 14: licht grijs * 4 v, min*herhaal 3×, wissel van kleur – donker grijs* 4 v, min*herhaal 3×,  (= 30 st)
R 13: licht grijs * 3 v, min *herhaal 6× (= 24 st)
R 14: licht grijs * 2 v, min *herhaal 6× (= 18 st)
Ø Opvullen met fiber vulling
R 15: licht grijs * v, min * herhaal 6× (= 12 st)
R 16: licht grijs * min * herhaal 6× (= 6 st)
> sluiten met hv, afhechten en laat de draad hangen.
> Weef de draad door de laatste steken sluiten met hv, afhechten en laat de draad hangen.

 Oren (2x) Eén donker grijs, andere licht grijs.
Toer 1: haak 2 losse
Toer 2: 2v in 1e losse, 1 v (3v)
Toer 3: 2v in 1e v, 2 v (4v)
Toer 4: 2v in 1e v, 3 v (5v)
Afhechten en naai het op het lijfje in toer 11 (net achter de oogjes)

 
Staartje

Haak een ketting van 5 losse en  in magic cirkel.
Daarna 10 rijen haken van 5 vasten. Evt. afwisselen kleuren licht en donker grijs.
Ik heb het opgevuld met een stuk chanille ijzerdraad. Hierdoor is het te vormen.
Hecht af en naai het staartje op het lijfje.

Afwerking
Borduur twee streepjes als oogjes  en een neusje

Reacties

Populaire posts van deze blog

Patroon Konijn Suusje

En ja.... de laatste voor de zomervakantie... Suusje het konijn is ook klaar. Met dank aan Mariëlle en Saskia die deze schat hebben getest. En hun resultaat mag er ook zijn! Mariëlle heeft er zelfs een jurkje bij ontworpen die ik in het patroon heb toegevoegd. Leuk om te zien hoe anders Suusje wordt als het met gewoon glad katoen wordt gehaakt. Net zo schattig! Dames, dank voor het testen. en wil jij nu ook aan de slag? Dat kan.....  hier is het patroon .

Blue monkey patroon

Wat is dit nu? Een monster? Je zou het bijna denken... Nicole ging met mijn patroon aan de haak.... en testte Blue monkey op geheel eigen wijze. Resultaat... en monsteraapje. Nog een duistere foto erbij... en brrrrrr Maar er zijn nog veel meer prachtige aapjes gehaakt.  Sommige met lange haren. En sommigen hebben een gladde huid of zelfs een truitje gekregen. De tip van Margaret om de steek die ik gebruikte voor het neusje op het gehele aapje toe te passen vind in erg geslaagd.  Eliza, Margaret, Nicole, Rita, Dominique en Marielle bedankt voor het testen!     Ik ben super blij en verrast met het resultaat. Dat dit uit mijn patroon te halen is! Geweldig! Blue Monkey is er ondersteboven van! Wil je ook je eigen variant maken? Dat kan, het patroon van het aapje is nu te downloaden En denk je nog even aan de GIVE AWAY? Nog 1 week te gaan

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013. Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website: http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/ We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur. R1: 6v in magic cirkel (oranje) cute-amigurumi.blogspot.nl R2: *2v in v* 6x (12) (oranje) R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje) R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje) R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje) R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje) R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje) R8-14: 42v (oranje) R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje) R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje) R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje) Deels opvulle